Seriestarten närmar sig för NRGF H

NRGF herrseniorer tog ännu en vinst mot division 7 motstånd i helgen. 3-2 mot Vedby/Rönne IF. Med fyra veckor kvar till seriestart har tränaren Peter Nyberg nu den svåra uppgiften framför sig att hitta rätt startelva ur den stora och jämna truppen.

Efter underläge med 0-2 i halvtid kom NRGF starkt tillbaka och vände till seger. Inställningen inledningsvis från NRGF var som underlaget inte den bästa. Men NRGF spelade upp sig efterhand och kunde ta över matchen sista 30 minuterna. Det tyder på styrka att kunna göra detta trots mindre bra spel. Mjuk underlag gjorde visserligen matchen svårspelad men NRGF såg ut att gå på halvfart och spelade okoncentrerat.

Detta var femte träningsmatchen av totalt åtta för Peter Nybergs mannar inför seriestarten. Tre har varit mot lag från division 7 och alla slutat med vinst för NRGF. Och två har slutat med knappa förluster mot division 6 lag. Både spel och resultat ser alltså ganska lovande ut, första halvlek mot Vedby/Rönne IF undantaget. Nu återstår det att se om laget kan höja sig ytterligare på den tid som återstår innan seriestarten.

David Magnusson

NRGF reducerade Vedby/Rönnes ledning i 60:e minuten genom ett fint anfall där Martin Ehnberg satte bollen i nät. NRGF kvitterade på ett självmål strax efter och Fredrik Johnsson avgjorde när fem minuter återstod med ett lurigt skott. Totalt sett var matchen underkänd för NRGF. Vedby/Rönne kunde lika bra ha vunnit. Men avslutningen från NRGF var bra. Pigga inhoppare bidrog till att vända matchen. Konkurrensen hårdnar alltså ytterligare. Blir intressant och se hur Peter kommer att formera laget framöver. Vi kan knappt vänta på nästa match.