Första segern för NRGF A

Tommy "The Sniper" avslutade målskyttet mot Bjärlövs IF med ett ruggigt skott ribba in. Matchen slutade med storseger för NRGF på bortaplan mot Bjärlövs IF, 8-0. Ribban lär vibrera än...

NRGF kom till start mot Bjärlövs IF med stukat självförtroende och en envis skadelista som fortfarande belastar laget. En bra plan som möjliggjorde passningsspel och en bra start i matchen med tidig ledning med 2-0 genom Johannes Landgren och David Magnusson gav NRGF möjlighet till att spela ut hela sitt register. Förhoppningsvis är självförtroendet och storformen på väg tillbaka. NRGF punkterade matchen med mål av Stefan Högberg på en inövad frisparksvariant strax före paus.

Tränare Peter Nyberg gjorde en del byten under andra halvleken för att spara några av spelarna inför det täta matchandet framöver. Men det märkes inte på NRGF som ökade på ledningen med fem mål under de sista 30 minuterna. NRGF lyckades behålla en godkänd spelkvalité under matchens alla 90 minuter och t o m förbättra den i andra halvlek. Dock kvarstår en del att önska vad gäller aggressivitet, rörelse utan boll och passningsspel. Alla är välkända NRGF-vapen som måste fungera eftersom NRGF för tillfället har några av de mer fysiska spelarna skadade. Får NRGF ordning på dessa detaljer och skadeläget så blir man farligt mot vilket lag som helst framöver.

Imponerade gjorde, precis som i förra matchen mot Jägersborgs IF (0-1), backlinjen med Erik Larsson i spetsen och målvakten Christer Johnsson som inte släppte till något bakåt och nollade Bjärlövs IF. Mittfältet och forwards var godkända men kan bättre trots åtta mål framåt.