Bo Lundh klar som tränare för NRGF herrseniorer 2007

 

NRGF har nu gjort klart med ny huvudtränare för herrseniorerna efter avgående Peter Nyberg. Det blir Bo Lundh från Höör som kommer att träna laget under 2007. NRGF hälsar Bosse välkommen i klubben och tackar samtidigt Peter för väl utfört arbete.

 

Bosse kommer direkt från ett tränaruppdrag hos Snogeröds IF, där han tränat herrseniorerna 2005 och 2006. Tidigare har Bosse varit aktiv tränare på ungdomssidan hos Höörs IS under ca 10 år. Han har även varit aktiv spelare i division fyra och division tre under 70- och 80-talet i Höörs IS. Vi som var med på den tiden kommer ihåg Bosse som en ganska het och aggressiv spelare. Utanför planen och som tränare är han en mycket sympatisk person samt är en kunnig och erfaren fotbollsprofil.

 

NRGF är mycket nöjda med valet av huvudtränare 2007. Valet ligger helt i linje med den fotbollsfilosofi och förändring som antogs och grundlades i klubben 2000-2001 och de tränarval klubben gjort sedan dess i Ulf Jönsson, Kenneth Falk, Peter Nyberg och nu Bo Lundh. Nästa steg blir att snabbt göra klart med organisationen kring huvudtränaren. En assisterande tränare och fyra lagledare (två för A-laget och två för B-laget) skall utses.

 

NRGF har som mål att externt rekrytera fyra spelare, en målvakt och tre utespelare (en back, en mittfältare och en forward). Arbetet med detta pågår sedan en tid men kommer att intensifieras i och med att valet av huvudtränare är klart.

 

Två nyförvärv är klara, Mats Theodoridis från Klippans FF och Mikael Hansmar från Snogeröds IF. Micke kommer att få en lagkaptensroll och tillsammans med de övriga lagkaptenerna vara med i planeringen av säsongen och träningsupplägget samt utgöra "bollplank" med huvudtränaren under säsongen. Lagkaptenerna är även lagets spelarråd i spelar-, ledar-, sektions- eller styrelsefrågor.

 

Vi ser redan nu mycket fram emot vårens träningsmatcher i februari-mars. Skall bli spännande att se vad Bosse och spelarna kan åstadkomma 2007.

 

Pär Eliasson

2006-11-06