Patrik Englund klar som tränare för NRGF damseniorer 2007

 

NRGF har nu gjort klart med ny huvudtränare även för damseniorerna. Det blir Patrik "Putte" Englund från Helsingborg som kommer att träna laget under 2007. Avgående Mikael Hansmar kommer istället att bli ny assisterande tränare. NRGF hälsar Patrik välkommen i klubben och tackar samtidigt Mikael för väl utfört arbete som huvudtränare (2004-2006).

 

Patrik är 30 år och en ny bekantskap inom fotbollstränaryrket. NRGF:s damseniorer blir Patriks första tränaruppdrag i ämnet fotboll. Han har tidigare tränat ungdomslag och juniorlag (elit) i innebandy samt är nu även domare i innebandyn på relativt hög nivå. Patrik har själv varit aktiv spelare inom fotbollen i ca 10 år på olika nivå i Hässleholm. NRGF har troligen stött på honom i diverse matcher i den regionen som målvakt eller forward (!).

 

Patrik är välutbildad tränare och domare inom innebandyn och har "frilansat" som målvaktstränare i fotboll, bl a i NRGF under en kort period 2006. Han har visat sig vara en sympatisk och engagerad person med goda ledaregenskaper. De teoretiska och delvis praktiska tränarkunskaperna som saknas kommer Patrik att "tenta" av under februari-april via NRGF och Skånes FF:s tränarkurser.

 

NRGF är nöjda med valet av huvudtränare 2007. Valet ligger helt i linje med klubbens fotbollsfilosofi och som nu blir tredje steget i damseniorernas utveckling sedan 2001, d v s via demontränarna Pär Eliasson och Mikael Hansmar. Organisationen kring huvudtränaren är klar sedan tidigare. Mikael Hansmar blir assisterande tränare samt Lina Frisk och Charlotte Linderoth blir lagledare.

 

NRGF har som mål att bredda truppen för att ha två spelare på varje position. Arbetet med detta pågår för fullt. I dagsläget återstår att förstärka med ytterligare en spelare i varje lagdel. Två nyförvärv är klara sedan tidigare:

 

Carina Hägneryd, back (comeback)

Malin Gustavsson, mittfält (comeback)

 

Vi ser redan nu mycket fram emot vårens träningsmatcher i mars. Skall bli spännande att se vad Patrik & Co kan åstadkomma 2007.

 

Pär Eliasson

2007-01-24