Jubileum 2007

 

NRGF firade i ett fantastiskt septemberväder lördagen den 1:e grundligt sitt 80 åriga jubileum med en mängd aktiviteter under dagen och en stor brakfest på kvällen. Startskottet gick kl. 11.00 på lördagsförmiddagen och festligheterna var inte slut förrän ca kl. 02.00 på söndagsmorgonen.

 

Dagen inleddes med att fyra 20-minuters fotbollsmatcher spelades med 10 minuters  (enligt vissa välbehövlig) paus emellan. Där visade en hel del gamla och nya stjärnor upp sig. Inbjudna VIP-spelare från 70-, 80-, 90- och 2000-talet mixades upp i två jämna lag. Lagen innehöll både damer och herrar. Samtidigt höll Anna Mårtensson och Elisabeth Andersson igång massor av aktiviteter för barnen i ett högt tempo med lekar, ansiktsmålning, m m. Senare dök även Pippi Långstrump och satte om möjligt extra fart på tillställningen. Vid 13-tiden avslutades VIP-matcherna och barnens aktiviteter.

 

Kl. 14.00 spelades NRGF herrsenior A mot MKSF Pelagonija. En jämn match som slutade 0-1 till bortalaget. Trots förlusten har NRGF chans på andraplatsen i serien.

 

Kvällens fest startade kl. 18.30 med välkomstdrink och senare ett välkomsttal av ordförande. Därefter bjöd kocken Roger Hägneryd på en fantastisk grillbuffé. Flera fina jubileumsstal hölls sedan av de inbjudna VIP-gästerna. Vid VIP-bordet sågs bl a familjen Stoltz (till grundaren Ivar Stoltz), ordföranden i Tjörnarps BoIF Christer Olandersson med fru och ordföranden i Färingtofta IK Bengt Eskilsson.

 

Vid 21-tiden drog Donnez igång dansen som varade in på småtimmarna. Sist ut var spelemannen Jonny Magnusson (som vanligt) med bälgen. På en skala 1 till 10 så får denna fest 10+ i betyg. Hade det varit möjligt så skulle den pågå än.

 

Ett stort tack till projektgruppen med Lena Nilsson och Roger Hägneryd i spetsen samt till alla andra som hjälpt till att göra denna dag möjlig!

 

Pär Eliasson

2007-09-08
 
 
Party time!
 

 
Här har jubileumsdagen startat med en VIP-match mellan röda och gula laget.
 
 

 
Lina vaktar målet för röda laget och har inte så mycket att göra just nu.
 
 

 
Albin är fri med gula lagets målvakt. Skott i mål och 1-0 till röda laget!
 
 

 
Anna har samlat barnen. Snart är det inte lika lugnt. Massor av lekar och bus på gång.
 
 

 
Lång kö till ansiktsmålningen.
 
 

 
Anna och Elisabeth målar och målar.
 
 

 
Mjau! Katt eller lejon?
 
 

 
Vad nu? Pippi Långstrump har anlänt till Norra Rörums idrottsplats. Stort jubel bland barnen!
 
 

 
Här har vi Isak. Som tyckte det här med ansiktsmålning var jättekul!
 
 

 
NRGF i seriematch mot MKSF Pelagonija.
 
 

 
NRGF ligger på för kvittering. Knuff i ryggen! Är det inte straff till NRGF, domaren?
 
 

 
Ordförande Pär Eliasson, flankerad av lagkaptenerna Karin och Erik, hälsar välkomna!
 
 

 
Grundaren Ivar Stoltz son Jan-Axel Stoltz håller tal...
 
 

 
...och syster Gunilla fyller i med några ord.
 
 

 
Ivar Stoltz fru Svea Stoltz får blommor av Charlotte och NRGF.
 
 

 
Tjörnarps BOIF ordförande Christer Olandersson håller tal och skänker en boll i betong som gåva. Norra Rörum ÄR synonymt med fotboll och cementgjuteri, enligt Christer.
 
 

 
Och här är det Färingtofta IK:s ordförande Bengt Eskilsson som håller kvällen sista tal. NRGF tackar för alla varma ord och fina jubileumspresenter!
 
 

 
Kvällens orkester Donnez drar igång och dansen startar. Jubileumsdagen går mot sitt slut. Men än återstår några vilda partytimmar.