Nya tränare i NRGF

 

NRGF har nu gjort klart med nya huvudtränare för dam- och herrseniorerna inför säsongen 2008. Patrik Englund respektive Bo Lundh lämnar efter ettåriga och väl utförda uppdrag. Det blir Berndt Håkansson från Tyringe som kommer att träna damseniorerna och Jonas Wicander från Ljungbyhed som kommer att träna herrseniorerna. Båda står inför inspirerande uppgifter - att upprepa och förbättra årets resultat, spel- och placeringsmässigt.

 

Berndt kommer direkt från ett tränaruppdrag hos Stehags AIF, där han tränat damseniorerna 2006 och 2007. Berndt är en erfaren tränare och har mest verkat i nordöstra Skåne som spelare och tränare. Han har tränat både dam- och herrlag och ser tränaruppdraget i NRGF som mycket inspirerande.

 

Jonas har av familjesjäl haft ett tvåårigt tränaruppehåll och tränade senast Kvidinge IF:s damlag med bl a en serieseger som merit. Jonas är en förhållandevis ung (33 år) tränare men, förutom spel i olika klubbar i norra Skåne från division 2 till 7, även hunnit med att vara tränare i Röstånga IS (herr) och Perstorps SK (dam). Jonas ser mycket fram emot att träna NRGF:s unga lag.

 

NRGF är mycket nöjda med båda valen av huvudtränare 2008. Båda passar väl in i NRGF:s fotbollsfilosofi. Nästa steg blir att snabbt göra klart med organisationen kring huvudtränarna, assisterande tränare och lagledare.

 

Inventering av spelartrupperna har påbörjats. Eventuella nyförvärv kommer att presenteras på hemsidan under november-december.

 

Vi ser redan nu mycket fram emot vårens träningsmatcher i februari. Skall bli spännande att se vad Berndt och Jonas kan åstadkomma 2008.

 

Pär Eliasson

2007-11-08