Matchreferat herrsenior A 2006

2006-09-23 14.00 NRGF - Vittsjö GIK

Tränartankar efter match.

En svår match där vi saknar ett stort antal försvarsspelare och där vi har ett flertal spelare som väljer att prioritera andra aktiviteter denna eftermiddag.

Vi möter ett hungrigt Vittsjö som spelar för kval. Med de förutsättningarna tycker jag ändå att de spelare som är med på planen står upp bra och vi lyckas störa Vittsjö i ca 60 minuter då de gör 3-1.

Vårt mål kommer på ett stenhårt skott från Martin Ehnberg, snyggt framspelad av David Magnusson.

Dags att sammanfatta senare halvan av höstsäsongen. Resultatmässigt blev detta en stor besvikelse med endast 3 poäng på 5 matcher.

2006-09-15 18.00 Mala IF - NRGF

En svängig och underhållande fotbollsmatch. Vi presterar återigen ganska bra anfallsfotboll och tar ledningen i matchen efter en bra spelkombination där David arbetar fram bollen centralt och skjuter på målvakten som lämnar retur till Patrik Grahn som gör 1-0. Vi har sedan en snarlik situation där Mats Nilsson kommer fri mot målvakten som räddar och David petar in returen. Domaren lyckas hitta en ojusthet mot målvakten och dömer bort målet.

Mala kvitterar mitt i första och tar successivt över spelet. Sista 10 kommer vi tillbaka in i matchen och strax före halvlek kommer Patrik Gran loss ute till vänster och på inlägget kommer Johannes Landgren vid bortre stolpen och styr in 2-1 med en snygg volley.

Mala kvitterar och tar ledningen i andra halvlek, men vi byter in lite pigga spelare och lyckas ta över matchen igen. Med 15 min kvar får vi en högerhörna som Stefan Högberg slår förbi alla och i bortre delen kommer Patrik Gran och piskar in den hårdaste volleyn i år. Årets mål!

Med 10 min kvar resulterar ännu en hörna när Viktor Patron von Eggers styr in bollen med höften från nära håll. På övertid har sedan Mala 2 riktigt svettiga chanser där Erik Larsson agerar räddande ängel och en skön trepoängare kunde bärgas.

/Peter

Mala IF - NRGF 3-4 (1-2)

Målskyttar för NRGF: Patrik Grahn 2, Johannes Landgren och Viktor Von Eggers Patron

Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-09-09 15.00 NRGF - Fjälkestads IF

Här gör vi en fantastisk första halvlek mot seriens bästa lag. Trots att vi inleder med ett sedvanligt bjudmål så tar vi över matchen och leder med 2-1 i halvlek. Framför allt får vi våra uppspel att stämma och 2-1 målet där Patrik Gran spelar fram Martin Ehnberg är riktigt läckert.

Sedan tar domaren en mycket märklig utvisning på Martin Ehnberg 5 min in på andra halvlek. Först är det ihopslag där domaren bedömer att Martin skall ha en avvaktande varning och ger Fjälkestad fördel 30 sek senare går Martin in i en obstruktionssituation som på sin höjd kan generera en frispark. Domaren väljer nu att dels ge Martin det avvaktande gula kortet och sedan ytterligare ett gult kort för obstruktionen. Ett i mitt tycke ofattbart beslut då båda situationerna var ganska lindriga frisparksförseelser.

Mot ett så bollskickligt lag som Fjälkestad orkar vi inte fortsätta hålla spelet uppe och vi släpper rätt snabbt i 3 mål. Dock fortsätter vi att kriga och Henry von Eggers Patron gör sitt andra mål för dagen och med 8 min kvar står det 3-4 och ger motståndarna en kamp ända in på slutet.

/Peter

NRGF - Fjälkestads IF 3-6 (2-1)

Målskyttar för NRGF: Henri Von Eggers Patron 2 och Martin Ehnberg

Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-09-01 18.30 Farstorps GIF - NRGF

Vi möter ett för dagen kontringsstarkt Farstorp som gör mål i matchinledningen. Kvittering till 1-1 kommer ganska omgående och det känns som om vi är bra med i matchen. 2-1 kommer efter en omställning från en hörna för oss.

Det står 3-1 i halvlek men vårt anfallsspel har varit bra och vi håller i bollen bra och hittar fina anfallskombinationer och matchen är inte körd. Det är den efter 3 minuter in på andra där vi lyckas missa ett par uppspel samtidigt som vi går bort oss helt i markeringsspelet. Farstorp utnyttjar våra misstag och gör 2 mål på dessa 3 minuter.

Det känns som ännu en (om än klar) onödig förlust.

/Peter

Farstorps GIF - NRGF 6-2 (3-1)

Målskyttar för NRGF: Martin Ehnberg och Martin Johnsson

Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-08-26 14.00 NRGF - Bjärlövs IF

En match där det mesta gick snett. Domaren kom ej till matchen och en Bjärlövsåskådare med domarlicens fick döma matchen som försenades en halvtimme. Domarinsatsen var ok men förseningen störde oss kraftigt.

Spelmässigt är vi ruskigt passiva i vårt försvarsspel och har en hög felprocent i vårt anfallsspel. Vi bjuder på ett par mål samtidigt som vi missar en del klara målchanser i mitten av första halvlek.

Tommy "Snyper" Nilsson avslutar med ett kanonskott i krysset.

NRGF - Bjärlövs IF 1-4 (0-2)

Målskytt för NRGF: Tommy Nilsson

Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-08-18 19.00 Jägersborgs IF - NRGF

Jägersborg - N. Rörum 4-2. Här mötte vi ett för dagen mycket laddat Jägersborg. Dock tycker jag att vi står upp bra och vi har under första halvtimmen en handfull anfallslägen där vi kommer 3 mot 2 eller 2 mot 1 och missar den sista passningen. Hade vi varit lite skickligare i detta moment hade kanske även målen fallit annorlunda.

Nu fick Jägersborg utdelning på sina möjligheter och kunde göra både 1-0 och 2-0 under första halvtimmen. Jägersborg flyttade upp mycket folk och vi blev pressade till misstag. Vårt stora problem i hela matchen var att vi hade svårt att få fast bollen på motståndarnas planhalva och på så sätt kunna bygga upp ett eget anfallsspel.

Strax före paus reducerar vi på en frisparksvariant genom Marcus Nilsson och 5 min in i andra halvlek kvitterar vi till 2-2. Moral och inställning är det inget fel på och i detta skede är matchen på väg att svänga över till vår fördel. Extra plus till Hasse Jonsson som vaktade målet för dagen.

Tyvärr får Jägersborg göra 3-2 på ännu en situation där vi inte får bort bollen. 4-2 kommer med ca 8 min kvar i ett läge där vi har gått ner på en trebackslinje för att åstadkomma en kvittering.

Sammantaget ville vi mycket men det var inte vår dag och nu gäller det att blicka framåt. Det kommer att bli stenhårt om fjärdeplatsen och det gäller att spela till sig en möjlighet att ta den inför sista omgången mot Vittsjö hemma.

/Peter

Jägersborgs IF - NRGF 4-2 (2-1)

Målskyttar för NRGF: Marcus Nilsson och Martin Johnsson

Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-08-16 19.00 NRGF - Västra Torups SK

Matchen mot V.Torup slutade 9-2 till Norra Rörum. Återigen lyckades vi med vår taktiska ambitioner. Ett följsamt och disciplinerat försvarsspel var nyckeln till matchbilden. Offensivt har vi utvecklats flera klasser sedan vårsäsongen och anfallsspelet var bitvis strålande.

Martin Ehnberg drar ett tungt lass som bollmottagare och genombrottspelare. Dessutom gör innemittfältet genom Patrik och Mats återigen en jätteinsats. Hela laget (alla 16) får stort beröm för insatserna. Extra roligt var att följa vänsterbacken Patrik Grahns A-lagsdebut i Norra Rörumströjan.

Nu väntar Jägersborg borta redan på fredag. Det blir en ny svår uppgift, inte minst med tanke på att laget får klara sig utan ett par spelare på nyckelpositioner. Nu får de spelare som är på planen för dagen kliva fram och uträtta nya stordåd.

/Peter

NRGF - Västra Torups SK 9-2 (4-0)

Målskyttar för NRGF: Jonas Andersson, Mats Nilsson 3, Martin Ehnberg 2, Tommy Nilsson, Marcus Nilsson och Sejdalija Imsirovic

Matchbetyg: ****

Domarbetyg: *

NRGF:s betyg: *****

Matchens kanon: Patrik Magnusson och Mats Nilsson

Matchens kalkon: En något övertänd domare

2006-08-12 14.00 Östanå Bruks IF - NRGF

En ny trepoängare bärgades mot Östanå Bruk. Uddamålsseger (3-2) på bortaplan smakar alltid gott. Efter en tafatt första halvlek från vår sida vände vi matchbilden i andra halvlek.

I första var vi alldeles för stillastående och kom därmed fel i positionerna. Vi lät motståndarna vinna både första och andra bollarna. Trots detta skapade Östanå ganska få chanser, men deras ledningsmål var ändå välförtjänt. Ett par misslyckade rensningar och så droppade bollen ner framför deras anfallare som gör mål. Fram till 44:e minuten skapar vi bara två chanser; en precis i matchinledningen och sedan ett lysande genombrott av Patrik Magnusson som tvingar målvakten till en fantomräddning på friläget.

Med 1 min kvar av första halvlek visar Martin Ehnberg sin klass när han från stillastående rundar sin back 30 m från mål och håller undan försvararna och avslutar med en otagbar kanon i mål. 1-1 i halvlek var början till vändningen.

I andra halvlek spelar vi ett rejälare försvarsspel där vi tar de löpningar som krävs. På så sätt skapas också ett utrymme för det egna passningsspelet. 2-1 kommer 5 min i andra halvlek på en hörna slagen av Marcus Nilsson, Jonte nickar bollen från bortre delen av straffområdet mot målområdet där Rörums egen "super-sub" Tommy "Snyper" Nilsson kommer perfekt i luckan och stöter in bollen från nära håll. Tommy byttes in i paus och gjorde för övrigt en grym andra halvlek.

Mitt i andra halvlek kvitterar Östanå på en kontring. Ett onödigt mål i ett skede av matchen där vi har ganska bra kontroll på vårt spel. Upprinnelsen är en offensiv frispark 10 m in på offensiv planhalva där en av våra innerbackar går på överlapp. När vi i momentet efter tappar boll uppstår en kontring där motståndarna kommer två mot två och vi blir direkt straffade.

Vår tyngd fäller så småningom avgörandet och efter ett antal offensiva genombrottsförsök orkar inte motståndarna stå emot längre. Mats Nilsson kommer loss nästan vid kortlinjen utanför straffområdet till vänster. Han fintar utvändigt, går invändigt och drar upp bollen i krysset så att målställningen fortfarande vibrerar. Den sista kvarten har vi sedan ytterligare en handfull chanser att punktera matchen medan Östanå hade svårt att skapa chanser med spets.

Sammantaget en rättvis seger utan att vi presterar särskilt bra för dagen. Första halvlek är direkt svag och andra är ok. Förutom ovan nämnda individuella insatser förtjänar Christer Jonsson beröm för det stabila målvaktsspelet. För att vi skall kunna ta ytterligare poäng den kommande veckan krävs närvaro på måndagsträningen så att vi kan korrigera det som behövs inför dusterna mot V.Torup (ons) och Jägersborg (fre).

2006-08-04 19.00 NRGF - Wisseltofta IF

Bästa tänkbara start efter uppehållet. 3 poäng mot ett svårspelat Wisseltofta. En intensiv och ambitiös matchöppning från vår sida resulterar i ett tidigt ledningsmål för oss. Målet kommer av ett snyggt anfall där David M så småningom hittar Martin E som dundrar in bollen i nätet.

Efter den första kvarten borde vi lett med ytterligare något mål. Därefter tar Wisseltofta över matchen, främst beroende på att vi blir lite för "långa i laget" och att vi i överambition stressar vårt eget passningsspel. Kombinationen med våra felpass samt att det blir stora ytor för motståndarna att spela upp bollen på bidrar till den ändrade matchbilden. 1-1 kommer ganska rättvist mitt i den första halvleken.

I paus försöker vi korrigera vårt passningsspel och ta lite mer tid på oss samt plocka bort uppspel från stängda ytor. Vi pratade också om att ha tålamod. Inledningsvis behåller motståndarna ett visst grepp om bollen men vi har ett betydligt bättre samlat lag och de skapar egentligen ingenting förutom ett inspel från kanten där Christer först tappar bollen för att sedan själv klara ut situationen med en kanonräddning. Wisseltofta börjar spela lite längre bollar men vi tar allt i luften. Efter ca 20 min gör vi 2-1 på en snabb frispark slagen av Marcus N till Viktor P som spelar in bollen till Martin E som gör sitt andra mål för dagen. Därefter viker motståndarna ner sig och har sedan inte så mycket att komma med.

Hela laget får mycket beröm för inställningen och viljan att vinna. Vi vann de flesta närkamperna, var starka i huvudspelet och hängde bra med även på andrabollarna. Lite skarpare passningsspel och följsamhet i positionsspelet gör att vi blir ännu vassare framöver.

2006-06-21 19.00 Tjörnarps BoIF - NRGF

Vilken fantastisk avslutning på A-lagets vårsäsong. Efter en resultatmässigt väldigt ojämn vår så har vi tagit poäng mot både Mala och Tjörnarp på slutet. Tjörnarp har stått för det bästa motståndet och det är bara att önska dem lycka till i jakten på seriesegern. För vår del visar matchen igår att vi har kapaciteten att närma oss den övre halvan. Matchen var taktiskt sett nästan fulländad och inställningen hos er spelare var den bästa jag sett sedan jag kom till klubben. När vi nu dessutom börjar få igång våra skadade spelare så får vi ju en fair chans att konkurrera på lika villkor.

Spelarkritik från gårdagen:

David och Martin på topp gör allt rätt; bollmottagningar, utmanar, löper i djupled vid omställningar och har vassa avslut (2 kanonmål av Martin).

Löpvilliga yttermittfältare (Johannes och Djem) som sätter försvarsspelet först och värderar anfallsattackerna på ett bra sätt. Ett innermittfält (Sejdalija och Mats) som försvarar sig 2 mot 3 och vinner den matchen i matchen och som är nyckeln till våra framgångsrika omställningar.

En fyrbackslinje (Markus, Erik, Jonte och Stefan) som står rätt, löper rätt och ger understöd perfekt, dessutom klart godkända uppspel.

En målvakt (Christer) som tar det vi önskar och lite till. Ett straffmål och ett friläge från 7 meter får man släppa in.

Dessutom avbytare (Pavle, Petter och Andreas S) som kommer in i svåra lägen av matchen på delvis ovana positioner och gör detta jättebra.

Det som gladde mest igår, förutom den beslutsamhet att alla ville göra sitt jobb för laget, var vår förmåga att gå lite rakare på mål och på så sätt skapa riktigt vassa målchanser. Vi ställningen 2-0 med 20 minuter kvar har vi Mats skott i stolpen och Pavles nick från 3 meter som räddas på mållinjen. 3-0 där och matchen hade varit vunnen. Utöver detta har vi Davids skott när han går förbi 3 man som går någon decimeter utanför stolpen.

I första halvlek har vi bl.a frisparken i ribban och Johannes framspelning till Djem där han kommer hårfint försent för att styra in bollen i öppet mål.

Tjörnarp skapade sina chanser i stort sett sista kvarten. Man fick ny energi efter straffmålet och hade vi haft maximal otur hade Kalles nickskarv också suttit. Dock över 90 minuter hade vi flest vassa chanser och en seger hade inte varit oförtjänt.

Nu återstår träning mån och ons och B-lag på tors. OBS mån 26/6 tränar vi 19.00-20.30 pga VM. Jag vill också passa på att önska alla spelare, ledare, föreningsmedlemmar och läsare i gästboken en trevlig midsommar. Sen håller vi andan på lördag. Tyskland blir svårt men då känns segrarna desto bättre.

2006-06-07 19.00 Vittsjö GIK - NRGF

Efter en mycket bra försvarsinsats mot Mala så havererar positionsspelet totalt mot Vittsjö och vi blir utkontrade efter konstens alla regler. Vittsjö skall naturligtvis ha en eloge för sin effektivitet framåt men 4-0 i halvlek speglade i övrigt inte händelserna på planen, 2-1 eller 2-2 hade varit mer rättvisande.

Väl i halvlek bestämde vi oss för att det hela inte fick rasa iväg som mot Fjälkestad och vi höll jämna ställningar ända fram till 87:e minuten då Vittsjö gjorde sitt sista mål. Noterbart från matchen är att ordinarie domare ej kom till start utan en lokal ersättare fick döma. Vi fick två mål bortdömda för offiside där åtminstone det ena var klart felaktigt bortdömt.

Positivt var också att både Martin Ehnberg och Mats Nilsson testades efter skador med gott resultat.

/Peter

Vittsjö GIK - NRGF 5-0 (4-0)

NRGF:s betyg: *

Matchens kanon: Vittsjö GIK:s snabba anfallsomställningar

Matchens kalkon: NRGF:s första halvlek

2006-06-03 14.00 NRGF - Mala IF

Här visar vi att vi mycket väl kan mäta oss med lagen på övre halvan. Det var ett resultat som Mala måste känna sig lättade över med tanke på hur chanserna fördelades. Spelet böljade väl lite fram och tillbaka. 60-40 till oss tycker jag.

Chansmässigt har Mala endast någon farlighet efter en hörna samt några skott som vi blockerar. Vi däremot har 5 helt öppna målchanser (med Thewas 20-meters kanon i stolpen som topp) och ytterligare en handfull halvchanser. Ett stabilt försvarsspel kombinerat med en vilja att gå framåt störde serietvåan rejält.

Sett till förutsättningarna är detta ännu ett bevis på bredden i vår trupp. Förutom skador på Mats, Martin, Christer, Viktor och Petter var även Stefan, Andreas W och Henri borta. Lägg då till att David fick utgå efter 10 min och att Landgren bara kunde spela 1:a halvlek. Jag tror inte att så många klubbar i serien kan matcha denna bredd och förr eller senare kommer vi att få betalt för detta.

Positivt var comebackerna från Jonte och Patrik (30min). Även Martin L gör en fin A-lagsdebut för året mellan stolparna. Hela laget betygssätts med ett stort +.

Nu är det Röke hemma för B-laget på måndag. Träning erbjuds för de spelare som inte deltar i matchen. På onsdag åker A-laget till Vittsjö. Ingen träning denna dag.

På torsdag åker jag och lagledare Nyrén till Dortmund för att se Sveriges match mot Trinidad-Tobago. Vi skall se om vi kan snappa upp några användbara spelidéer.

/Peter

NRGF - Mala IF 0-0 (0-0)

Matchens kanon: Thewas 20-metersskott i insida stolpe

Matchens kalkon: Frånvarande spelare

2006-05-31 19.00 NRGF - Tjörnarps BoIF

Tjörnarp spelade en bestämd och bra anfallsfotboll vilket pressade oss till misstag i det egna straffområdet och över 90 min var det inte mycket att säga om resultatet. Positivt var dock vår inställning. Vi gick in i närkamperna rejält och det var 2-3 Tjörnarpsspelare som hade krampkänningar i slutet medan vi inte hade problem med orken.

Ett par detaljer är dock värt att fundera på:

I anfallet före deras 1-0-mål har vi bollen någon meter från deras mål utan att lyckas avsluta. 1-0 till oss och matchbilden hade kunnat se annorlunda ut.

Dessutom 3 av deras 4 mål kommer i 40-45 minuten av de båda halvlekarna där vi tappar koncentrationen i viktiga skeden av matchen.

/Peter

NRGF - Tjörnarps BoIF 0-4 (0-3)

Matchens kanon: NRGF:s inställning, kondition och spel mellan straffområdena

Matchens kalkon: NRGF:s fysik och spel i straffområdena

2006-05-28 15.00 Fjälkestads IF - NRGF

Första halvlek är ok (0-1). Andra halvlek är inget mindre än en total genomklappning. Deras 2-0 mål är i mitt tycke en klar offside. Fjälkestad kändes som ett medgångslag med många individuellt skickliga spelare, men jag tror att det är ett helt annat lag att möta när de inte får matchen dit de vill.

/Peter

Fjälkestads IF - NRGF 7-0 (1-0)

Matchens kanon: Fjälkestads IF

Matchens kalkon: NRGF

2006-05-20 14.00 NRGF - Farstorps GIF

Seger igen och ännu en väl genomförd match. Vi har lite problem att komma in i matchen under de första 30 min. Därefter tar vi stegvis tag i tillställningen och under andra halvlek börjar vi vinna andra bollar över hela planen. På så sätt kan vi skapa perioder med bra tryck på våra motståndare och en rad kvalificerade målchanser blir en följd av detta.

Starkt att vi fortsätter skapa chanser trots att vi inte lyckas göra segermålet förrän det har gått 75 min. Hela laget får beröm för sin insats.

Nu går vi över och möter motståndare på den övre halvan och vi får räkna med att höja oss ett snäpp till för att kunna fortsätta att ta poäng. Jag tycker dock att vi har ett spel som gör att vi själva skall kunna tillhöra den övre halvan så det hela handlar mer om att vi själva inser att vi kan än att ha en överdriven respekt för motståndet.

Nyckeln till framgång de kommande veckorna heter: "Läs andra bollen och vinn den."

/Peter

NRGF - Farstorps GIF 2-1 (1-1)

Målskyttar för NRGF: Johannes Landgren och Henri Von Eggers Patron

Matchens kanon: Martin Johnsson

Matchens kalkon: Höörs Kommun för kvalitén på fotbollsplanen i Norra Rörum

2006-05-17 19.00 Bjärlövs IF - NRGF

Äntligen!!! 8-0 var inte bara en vinst utan en kraftfull demonstration i att spela en fotbollsmatch i 90 min. Den attityden har vi tidigare visat i motgång och nu orkade vi detsamma i medgång. Det som talar för oss är att vi i alla matcher har jobbat målmedvetet mot det som vi bestämt på träning och genomgångar.

För att även kunna vinna mot lag som (än så länge ligger före oss i tabellen behöver vi höja oss ett litet snäpp i följande spelmoment:

- ytterligare lite mer skärpa i passningar till yttermittfältare som löper in i fri yta.

- lite fler och längre löpningar av forwards

- aktivare ytterbackar i anfallsspelet när yttermittfältare har löpt i djupet och öppnat upp ytan.

Kan vi bibehålla markeringsdisciplin , lagmoral, tålamod med domslut och lägga till ovanstående så kan vi slå vilket lag som helst i serien. Vi vet också att om vi tappar en enda av delarna så åker vi dit direkt.

Full koncentration på lördag grabbar så skall vi kunna kriga oss till en ny 3-poängare.

/Peter

Bjärlövs IF - NRGF 0-8 (0-3)

Målskyttar för NRGF: David Magnusson, Johannes Landgren 2, Stefan Högberg, Martin Johnsson, Tommy Nilsson 2 och Henrik Lood

Matchens kanon: Sejdalija Imsirovic

Matchens kalkon: Bjärlövs IF

2006-05-13 14.00 NRGF - Jägersborgs IF

En ny blytung förlust på hemmaplan. 0-1 mot Jägersborg. Ribbskott, en motståndarmålvakt som tippar en boll på väg emot krysset och en missad straff i 90:e. Detta samtidigt som våra motståndare inte skapar särskilt mycket mer än några slumpkontringar när vi ligger på.

Frånsett resultatet och att vi fortfarande är alldeles för tama i "boxen" vid våra avslut gjorde vi det vi skulle på planen.

Försvarsmässigt håller vi våra positioner, uppspelen var rejäla och ofta på rätt yta. Hela fyrbackslinjen gör en bra match med extra plus för Erik och Markus.

Trots motgång är det våra motståndare som tappar humöret mot domsluten och det hedrar er spelare.

Nu handlar det om att orka mentalt att inse att vi inte är sämre än det motstånd vi hittills stött på.

Träning i morgon och sedan match onsdag - lördag. 6 friska poäng att spela om.

/Peter

NRGF - Jägersborgs IF 0-1 (0-1)

NRGF:s betyg: **

Matchens kanon: Erik Larsson

Matchens kalkon: Henri Von Eggers straffmiss i slutminuten

2006-05-05 19.00 Västra Torups SK - NRGF

Vi kan ju inte precis säga att vårt skade- och sjukdomsläge är bra just nu. Att man inte alltid har alla spelarna tillgängliga vet vi ju om, men inget lag kan undvara hur mycket folk som helst.

Positivt är dock det fortsatt stor träningsintresset. 20 pers i onsdags trots skador/sjukdomar lovar gott. I slutändan kommer detta att betala sig - det gäller bara att hålla ut.

Matchen mot V. Torup var betydligt jämnare än siffrorna visade (1-4). Vi skapade mängder av målchanser och V. Torup kom billigt undan denna gång. Dock skall det erkännas att deras bästa 3-4 spelare höll bättre spets än vad någon i vårt lag förmådde. Detta avgjorde matchen.

Positivt förutom alla skapade chanser var att vi fortsätter att orka försöka trots motgångar. 0-3 efter en kvart och Mats N skadad efter 17 min kunde ha sänkt vilket lag som helst. Vi tar stundtals över kantspelet helt och försöker anfalla på det sätt som vi tränat och som sagt sett till antalet kvalificerade målchanser borde det stått 3-3 i halvlek.

Ny vecka - nya tag - nya träningar och sedan match på lördag. Kom igen grabbar!!!

/Peter

Västra Torups SK - NRGF 4-1 (3-0)

Målskytt för NRGF: Henri Von Eggers Patron

Matchens kanon: Johannes Landgren

Matchens kalkon: NRGF:s start och Mats Nilssons knä

2006-04-28 19.00 NRGF - Östanå Bruks IF

Suck! Vissa matcher är tyngre att förlora. Matchen mot Bruket var en sådan. Trots ett kompakt spelövertag f f a i första halvlek lyckas vi med konststycket att inte vinna.

Spelet och viljan att genomföra matchen som vi bestämt tycker jag är helt ok. Vi varierar det korta och långa spelet på ett bra sätt. Defensivt står vi rätt och viljan att löpa kan ingen anmärka på. Dessutom hanterar vi än en gång en ofördelaktig matchbild på ett bra sätt rent mentalt. Inga negativa utbrott och alla försöker till matchen är slut.

Möjligen skapar vi lite för få klara målchanser (ca 5st). Det löser vi genom snabbare omställningar och rakare passningsspel när vi erövrar bollen. Dessutom har jag hittat en viktig detalj i vårt anfallsspel som vi skall nöta ännu mer på. Denna detalj kan jag inte lägga ut på hemsidan. Spelarna får information på onsdagsträningen.

Efter de två inledande omgångarna vidhåller jag att vi har höjt oss rejält jämfört med förra säsongen och om Östanå Bruk kan ta sju poäng på tre matcher kan vilket lag som helst ta nio poäng på de nästa tre matcherna.

Nyckelord: TÅLAMOD och LÖPVILJA.

På onsdag kommer en uppdaterad sammanställning av träningsstatistiken. Be there!

/Peter

NRGF - Östanå Bruks IF 1-2 (1-1)

Målskytt för NRGF: David Magnusson

Matchens kanon: David Magnusson

Matchens kalkon: Fotbollsplanen i Norra Rörum och Stefan Högbergs straffmiss

2006-04-21 18.45 Wisseltofta IF - NRGF

Vilken premiär!!! Vi hade innan matchen pratat om att hämta inspiration från damernas kämpainsats mot Höör och att Höörs IS herrar vände ett 0-3 underläge i sin premiär. Båda förutsättningarna infriades.

Nyckeln till vändningen var att våra yttermittfältare började löpa kopiöst i djupled efter ca 20 min och vi tog efterhand över matchen.

Positivt att ta med sig:

- vi har tidigare haft oroväckande tendenser att vika ner oss i motgång. Nu visade vi att vi kan prestera mycket bra trots en katastrofal inledning.

- defensiva fasta situationer; bra markering och vilja att gå in i kamp.

- vi har under perioder i matchen ett bra passningsspel (skall tränas mer) och framför allt första 20 i andra är vi riktigt vassa när vi börjar lägga en del bollar rejält på djupet på fri yta.

Förbättringsområden:

- tidigare/aggressivare bollpress från mittfältet.

- tidigare/närmare markring av deras offensiva spelare

- fortsätta utveckla ett konstruktivt passningsspel där varje spelare tar ännu mer ansvar och initiativ.

Samtliga 16 spelare användes och alla förtjänar stort beröm efter kämpainsatsen. Särskilt roligt var det att notera David Magnussons bollmottagningar och passningsspel i andra halvlek. Dessutom står han för två helt avgörande framspelningar till våra båda mål.

Vår målvakt Christer Johnsson är felfri i 90 min och toppar det hela med en vass fotparad och en avgörande utboxning under den sista kvarten.

Nu ser jag fram emot den kommande träningsveckan.