Matchreferat herrsenior B 2006

2006-09-30 11.00 NRGF - Tjörnarps BoIF

Tränartankar efter match.

Ett skönt slut på en annars ganska tung september. Tjörnarp mönstrade för dagen ett rent B-lag medan vi hade tillgång till ett antal A-lagsspelare och detta påverkade naturligtvis matchbilden men det är alltid viktigt att vinna och då inte minst ett derby.

4-1 i båda halvlekarna gav en klar slutseger. 4 mål av Martin Ehnberg, 2 av Tommy Nilsson, 1 av Mats Nilsson och så fick mittbacken Erik Larsson göra sitt första och klubbens sista mål för säsongen.

/Peter

Matchfakta DIV 4 NÖ A

NRGF - Tjörnarps BoIF 8-2 (4-1)

Målskyttar för NRGF: Martin Ehnberg 4, Tommy Nilsson 2, Mats Nilsson och Erik Larsson

Matchbetyg:

Domarbetyg:

NRGF:s betyg:

Matchens kanon:

Matchens kalkon:

2006-08-28 18.30 NRGF - Finja IF

NRGF vände hemmamatchen mot Finja IF och tog revansch från i våras. NRGF seger var faktiskt aldrig hotad. Endast under en 10-minutersperiod i första halvlekens mitt tilläts Finja IF dominera och skapa ett visst tryck i samband med sitt ledningsmål.

NRGF reste sig många klasser i förhållande till förra helgens match och gjorde en av sina bättre matcher i år och dominerade klart. Allt som var mindre bra i förra matchen fungerade nu bättre. Men finns det en växel till? Ja, absolut! Hoppas NRGF visar det i september.

Tommy "The Sniper" dominerade stort och avgjorde med två mål. Tommy var nära hat-trick solo med Finja-målvakten, som gjorde en kvalificerad räddning. 3-1 kom istället några minuter senare genom Pavle Matkovic efter ett fint anfall från NRGF. Lägen fanns sen till både 4-1 och 5-1. Istället lyckades Finja IF reducera i slutminuterna till 3-2 efter att NRGF:s målvakt Hans Johnsson missat ett inlägg. Hasse hade några minuter tidigare gjort en superräddning på ett närskott från en Finja-forward och var förutom missen vid Finja IF:s andra mål i övrigt mycket säker och stabil i sitt målvaktsspel.

Tommy "The Sniper" Nilsson, Erik Larsson och Patrik Grahn var topparna i ett jämnt NRGF. Samtliga NRGF-spelare får mer än godkänt i denna match.

Domaren då? Mycket bra dömt! Det är skillnad på domare och domare...

NRGF:s betyg: ****

Matchens kanon: Tommy "The Sniper" Nilssons bössa och Hasses svettiga räddning i 85:e minuten

Matchens kalkon: Att säsongen snart är slut, nu när NRGF börjar komma igång

2006-08-20 16.00 Vittsjö GIK - NRGF

En mindre bra insats av NRGF mot Vittsjö GIK innebar förlust med 5-1. Revanschen uteblev alltså denna gång för NRGF, som föll tillbaka till gamla synder, dålig aggressivitet samt dålig rörelse utan boll och löpvilja. Passningsspelet och bollinhavet blev därför lidande. NRGF hade även svårt med bolltekniken i det miserabla vädret (ösregn under i princip hela matchen) och såg loja ut. Betydligt kvickare fötter och tanke i Vittsjö GIK spel. Inställning och teknik hänger ihop!

NRGF var något ursäktade p g a klen trupp (endast 12 spelare) till denna match. En mängd spelare saknades och lagledare Paul Jönsson fick dra på sig matchtröjan. Palle gjorde spelade hela andra halvleken och fixade det bra. Martin Larsson gjorde en bra första halvlek, övriga kan betydligt bättre.

NRGF:s ledarstab för A- och B-laget bör fundera över spelartruppen och ställa sig frågan om innehållet är av det rätta virket. Det finns bara en grundregel i lagsport. Man fullföljer sitt kontrakt från början till slut utan med god närvaro! Som det ser ut nu bör en fem-sex spelare bytas ut till nästa år p g a dålig närvaro.

Första halvleken var OK försvarsmässigt. Två baklängesmål på fasta situationer. Onödigt - men vi är vana vid sådant i år. Andra halvleks försvarsspel och anfallsspelet under hela matchen skall vi glömma...

Skånes FF hade skickat en domare till denna match som visade sig vara lika miserabel som vädret. En fullständig katastrof! Två utvisningar och en handfull varningar drabbade NRGF utan att matchen överhuvudtaget hade några närkamper. De orutinerade NRGF-spelarna blev efterhand förvirrade och ännu mer passiva av domarens besynnerliga domslut och gav upp matchen. Vittsjö GIK klarade sig väldigt lindrigt undan, noll varningar och noll utvisningar. Bedömningen var mycket ensidig om man uttrycker sig lindrigt. Skånes FF behöver inte bemöda sig att skicka denna domare till någon match med NRGF i framtiden.

NRGF:s fotbollsektion kommer att protestera hos Skånes FF mot domarnivån i denna match och i B-lagsmatchen mot Finja 7/5. Båda är för låga för att accepteras. Till detta kan läggas att domare uteblivit från matcher med NRGF:s A-lag och damlag vid totalt tre tillfälle hittills i år. Damlagets match fick flyttas och A-lagets båda matcher dömdes av domare som snabbt hittades ibland motståndarlagets supporter med mindre lyckat resultat. Även detta är oacceptabelt och kommer att påtalas i protesten till Skånes FF. Protesten kommer att lämnas in vid säsongens slut i början av oktober. Förhoppningsvis så kommer resterande matcher hålla högre domarnivå och närvaron fungera.

2006-08-13 16.00 NRGF - Vankiva IF

En bra match av NRGF som gav ett oavgjort resultat igen mot Vankiva IF. Bortalaget startade matchen bäst med ett högt tempo som NRGF hade svårt att hänga med i, 2-0 till Vankiva IF efter 30 minuters spel.

En hel del av NRGF-spelarna verkade rostiga och sega i inledningen. För några berodde detta på match dagen innan, men för andra på ren oträning. SKÄRPNING! Endast 2/3 av truppen är igång. Övriga har vilat fram till nu under sommaruppehållet. Det håller inte, vi är i mitten av augusti och serierna har startat!

Efter Vankiva IF:s inledande anstormning lyckades NRGF jämna ut och kontrollera spelet bättre. Framförallt berodde detta på att NRGF kom igång och fick upp aggressiviteten i försvarsspelet och började vinna närkamper samt lyckades bättre med passningar och bollmottagningar. Att vara aggressiv och noggrann med bollen är och förblir fotbollens viktigaste delar för att nå bollinnehav, självförtroende och resultat. Små enkla delar i spelet som kan vända en match. NRGF:s vändning av matchbilden fick även hjälp av reduceringen av Viktor Von Eggers Patron i 35 minuten.

NRGF:s förbättrade aggressivitet och ökade bollinnehav gjorde att Vankiva IF plötsligt fick börja jaga boll. NRGF självförtroende steg nu och hos Vankiva IF sjönk det i motsvarande grad. NRGF kvitterade strax före pausvilan via ett fint anfall som avslutades med ett kanonskott i ribban av Johannes Landgren och mål på returen genom Viktor Von Eggers Patron, som där gjorde sitt andra mål för dagen. Oavgjort i halvtid trodde alla, men icke! Slarv i understödet i backlinjen gjorde att en Vankiva IF-spelare enkelt gjorde bort några NRGF-spelare en mot en. Vankiva IF kunde gå till halvtidsledning med 3-2, vilket var rättvist så långt men onödigt.

Instruktionerna för NRGF i paus var, förutom att bättra på aggressiviteten, som så många gånger tidigare att spela robustare, enklare och tydligare. Spel på fötter ELLER på yta bakom motståndarnas backlinje mot hörnflaggorna! Täck boll och var noggranna med passningarna! Använd tillbakaspel och spelvändningar. Tålamod i bollbehandling och passningsspelet!

NRGF:s andra halvlek var mycket bra. Försvarsspelet var nästan felfritt och anfallsspelet betydligt bättre än i första halvleken. Förutom Viktor Von Eggers Patrons kvittering och fullbordade hat-trick skapades ytterligare två jättechanser som borde givit NRGF segern. Vankiva IF skapade i matchens slutskede några frisparkar och hörnor som var farliga, men NRGF:s målvakt Hans Johnsson storspelade och höll tätt.

Alla får godkänt trots viss rostighet och bristande hållbarhet i 90 minuter från en del. Extra plus till Hans Johnsson och Viktor Von Eggers Patron. NRGF har alltså minst en växel till att lägga in. Så varför inte då göra det omedelbart och sopa hem resten av matcherna!? Det är nämligen full möjligt om alla närvarar på träning och match samt drar åt samma håll och jobbar arslet av sig!

NRGF

NRGF - Vankiva IF 3-3 (2-3)

Målskytt för NRGF: Viktor Von Eggers Patron 3

Matchbetyg: ***

Matchens kanon: Viktor Von Eggers Patrons hat-trick och Hans Johnssons jätteräddning i 90:e minuten

Matchens kalkon: Vankiva IF:s efterslängar

2006-08-07 19.00 Hörja IF - NRGF

Matchen slutade med storförlust 9-2 och det är bara att konstatera att vi inte räckte till. Vi ställde upp med ett väldigt ungt lag och flera av spelarna fick inta ovana positioner. 4 sena återbud underlättade inte läget för oss.

Dock hänger vi bra med i första halvlek, där vi skapar flera bra anfall med målchanser. Vi håller 1-1 i 35 min med bud på ledningsmål. Därefter gör de 2-1 på ett individuellt försvarsmisstag och de 3 sista minuterna av 1:a halvlek tillåter vi motståndarna att enkelt lyra in två frisparkar i straffområdet som avslutas med mål. 4-1 i halvlek kändes som minst två mål för mycket.

I andra halvlek släpper vi in 3 hörnmål och sammantaget gör motståndarna 5 mål på fasta situationer, vilket är alldeles för mycket.

Patrik Grahn gjorde en intressant debut på vänsterkanten och var tillsammans med Djem Nilsson de spelare som presterade bäst för dagen.

2006-07-31 19.00 NRGF - Mala IF

NRGF fortsätter på den inslagna revanschvägen. Denna gång blev offret Mala IF, som NRGF förlorade mot på bortaplan med 4-1 efter en mindre lyckad insats.

NRGF tog inte bara revansch resultatmässigt utan även spelmässigt. En godkänd första halvlek och riktigt bra andra där NRGF kunde spela ut och borde gått ifrån till 7-3 eller 8-3. Istället lyckades Mala p g a NRGF-slarv reducera till 6-4 i 85 minuten. Men NRGF kontrollerade andra halvleken helt och segern var aldrig hotad.

Försvarsspelet var inte bra i matchens första 45 minuterna från NRGF sida. Backlinjen hade svårt med positionsspelet och NRGF spelade inte tillräckligt robust och tydligt (med marginal) på egen planhalva. Detta i kombination med en mindre lyckad domare gjorde att Mala IF kunde göra tre mål på färre än tre chanser under första halvleken. Backlinjen och NRGF rättade till försvarsspelet under pausvilan och spelade sedan betydligt bättre.

NRGF:s anfallsspelet var däremot bra under första halvleken, snabbt och kreativt. Ibland lite väl snabbt. Detta i kombination med en aning brist på tålamod gjorde att en del avslut och passningar slarvades bort. Trots detta gjorde NRGF fyra mål framåt under matchens första 45 minuter. Med stor vilja att anfalla och att löpa i djupled gjorde att Mala IF inte kunde stå emot NRGF:s anfallskraft. Under andra halvlek bättrade NRGF på passningsspelet och tålamodet vilket gjorde att man kunde kontrollera matchen helt och hållet samt med bibehållen löpvilja skapa en stor mängd målchanser. Skall man klaga på något i andra halvlek är det möjligen effektivitet, NRGF missade lite för många klara målchanser för att anfallsspelet skulle få toppbetyg, men man är definitivt på rätt väg.

Konditionsmässigt har NRGF rehabiliterat sig väl sedan förra matchen och verkar inte ha några problem att orka 90 minuter längre.

Patrik Magnusson dominerade mittfältet stort tillsammans med mittfältskollega Mats Nilsson. Eric Ingvarsson första halvlek var bra liksom Djem Nilssons andra. Bra spelat av hela mittfältet med andra ord. Forwards (Martin Ehnberg och David Magnusson) blixtrade till med stora solonummer men kan bättre spelmässigt. Andreas Svensson höll ihop backlinjen bra i andra halvlek.

NRGF

NRGF - Mala IF 6-4 (4-3)

Målskyttar för NRGF: Eric Ingvarsson, Mats Nilsson 2, David Magnusson 2 och Patrik Magnusson

Matchens kanon: Patrik Magnusson

Matchens kalkon: Domaren

2006-06-29 19.00 Röke IF - NRGF

NRGF lyckades ta en seger borta mot Röke IF med 4-3 och tog därmed revansch för den onödiga förlusten mot samma lag på hemmaplan. NRGF ledde ett tag med 4-1 men släppte onödigt in två mål sista femton minuterna. Men segern var aldrig hotad.

Trenden har varit positiv och formen stigande den senaste tiden för NRGF trots ett mördande spelprogram i juni med få träningar och i stort sett bara matcher samt sex bortamatcher på raken inräknat A-lagets. Planeringen från ledningen kunde varit bättre kan tyckas.

NRGF inledde matchen i bra tempo med en stark offensiv anförda av Björn Magnusson på mittfältet och forwarden Martin Ehnberg. Efter att ha bränt tre-fyra bra chanser första 20 minuterna föll NRGF tillbaka i gamla synder:

- stillastående spel,

- dåligt passningsspel,

- dåligt tålamod,

- dålig aggressivitet.

Tommy "The Sniper" Nilsson blixtrade till med en genomlöpning i högerläge efter en smart passning från Björn Magnusson och förödmjukade målvakten i Röke IF med ett skott i krysset från 20 meter. Den snabba omställningen och målet var en av få ljuspunkten i första halvlekens andra del. Ett passivt försvarsspel av NRGF:s backlinje ledde onödigt till 1-1 när fem minuter återstod av halvleken.

NRGF läxades upp rejält tränarstaben i paus och kom ut som ett nytt lag och körde över Röke IF i andra halvlekens inledande 30 minuter och ryckte åt sig en ledning med 4-1 som också räckte till vinst. NRGF:s andra halvlek var bättre på alla de punkter som varit dåliga tidigare och var troligen bland årets bästa halvlekar spelmässigt, A-laget inräknat.

NRGF tröttnade dock oroväckande sista 15 minuterna. Hur är det ställt med flåset? Det brutala matchprogrammet som tog ut sin rätt? Och hur kan det vara möjligt att NRGF enbart hade två avbytare när det finns 33 spelare i truppen? Var fanns övriga? Hur står det till med inställningen, träningsviljan och hårdheten hos NRGF:s spelartrupp? Skärpning om ni skall komma någonvart med ert fotbollsspelande! Det finns bara en väg till framgång: Massor av träning och matcher samt stenhårt jobb på dessa! Allt annat är genvägar som inte fungerar...

En intressant och bra debut i denna match gjorde Hans Johnsson i mål och Eric Ingvarsson på mittfältet. Bra var även Jonas Andersson, Björn Magnusson, Johannes Landgren och Martin Ehnberg. Men Tommy "The Sniper" Nilsson var hetast.

NRGF

Röke IF - NRGF 3-4 (1-1)

Målskyttar för NRGF: Tommy Nilsson 2, Stefan Högberg och Eric Ingvarsson

Matchens kanon: Tommy "The Sniper" Nilsson

Matchens kalkon: Den obefintliga linjeringen på Röke IP

2006-06-19 19.00 Vinslövs IF - NRGF

Trots en bra start i matchen var NRGF:s första halvlek var en katastrof på egen tredjedel mellan minut 15 och 30 då man fick fem mål i baken. Halvleken godkänd i övrigt. Andra halvlek riktigt bra av NRGF. En av dom bästa i år, vinst där med 2-1.

Första halvlek innehöll en mängd klena ingripande och misstag vilket direkt ledde till mål bakåt. Ett bra motståndarlag som vanligt i denna serie gör att NRGF straffas obönhörligen när man inte är noggrann med positionsspelet och hela lagets försvarsspel. Och heller inte är på tårna i backlinjen samt bjuder på omställningar bakåt i anfallsspelet. Samtliga fem mål i första halvlek berodde på individuella misstag/oskärpa OCH brist på understöd/hjälp från övriga spelare. Lagdelssamarbetet måste bli bättre. Andra halvlek var däremot klockren.

- viljan att anfalla och att hålla spelbredd,

- försöken att hålla laget kort och lyfta vid omställning framåt.

Mest lyckade i denna match var Pavle Matkovic, Jonas Andersson och tvåmålskytten Martin Ehnberg. Erik Larsson andra halvlek var även den bra.

2006-06-14 19.00 Tyringe IF - NRGF

Vi kom med ett trött och segt lag. Det var inte så många som kände för att spela. Tyringe IF kom däremot heltaggade och med stora delar av A-laget, dock så var inte Magnus Eliasson med p g a egen graviditet (enligt lagkamraterna i Tyringe IF).

Tyringespelarna sprang ifrån oss på de flesta positioner, vilket resultatet tydligt visar. Trots resultatet försökte vi rulla boll hela matchen och det var bra stämning i laget.

Sådana här matcher förtränger man helst, så nu glömmer vi detta.

2006-06-12 19.00 Tjörnarps BoIF - NRGF

Vi borde vunnit den här matchen klart. Tjörnarps BoIF ställde ju upp med, till stora delar, ett pojklag. Men när vi inte jobbar som man ska och otroligt många målchanser missas på ett ibland horribelt sätt - ja, då vinner man inte. Så enkelt är det!

Vi gör inte det vi sagt och kommit överrens om. Det dribblas för mycket i vårt lag och vi kämpar, fightas inte tillräckligt. Skärpning, annars blir det bänken!

Ett råd till forwards: Sikta och placera bollarna vid stolparna istället för att skjuta stenhårt högt över eller utanför!

Christer Johnsson

NRGF

Tjörnarps BoIF - NRGF 0-0 (0-0)

Matchbetyg: *

Matchens kanon: Martin Larsson som höll nollan

2006-06-05 19.00 NRGF - Röke IF

NRGF höjde sin spelkvalité några snäpp i denna match och gjorde det mesta bra utom konsten att utnyttja målchanser. Förutom två tveksamma ingripanden i eget straffområde i matchinledningen så hade man ett bra grepp om händelserna och släppte inte till mycket bakåt och skapade under hela matchen målchans efter målchans efter målchans utan att kunna punktera den. Endast Andreas Westlunds snygga frispark resulterade.

Comebackande Mats Nilsson och Martin Ehnberg gjorde bra insatser. Kanske är skadeeländet äntligen över för dessa båda?! Helt fria från skador är inte NRGF än dock, nya småskavanker på en 3-4 spelare har dykt upp p.g.a. det täta matchandet. MEN GRABBAR - KÄNN INTE EFTER SÅ FÖRBANNAT!

Pavle Matkovic låg bakom mycket av NRGF spel och levererade en och annan fantastisk krosspassning på ytor bakom Röke IF:s ytterbackar. Några av dessa anfall borde definitivt resulterat. Omvända siffror vore mer rättvisande.

NRGF gjorde som helhet en av sina bättre matcher i denna serie. Sakta bättre och bättre på alla fötter. Hopp finns för framtiden! Jobba på och träna/spela dygnet runt - det ger resultat förr eller senare! Snart match igen!

NRGF

NRGF - Röke IF 1-3 (1-2)

Målskytt för NRGF: Andreas Westlund

Matchens kanon: Pavle Matkovic

Matchens kalkon: NRGF-forwards oändligt många målmissar

2006-05-29 19.00 NRGF - Vinslövs IF

En poäng lyckades NRGF kämpa till sig mot Vinslövs IF. Ett 1-2 underläge i paus kvitterades med 10 minuter kvar av pigge inhopparen Rickard Risberg, som några minuter tidigare haft möjlighet att göra mål via ett bra NRGF-anfall. Målet kom till efter att NRGF skapat ett visst tryck genom ett heroiskt kämpande. En del byten och ommöbleringar i laguppställningen bidrog även det till att NRGF fick till lite bättre och stabilare spel som ledde fram till en del målchanser i matchens sista 30 minuter.

NRGF har just nu förtvivlat svårt med bollkontrollen. Saknas självförtroendet att hålla i bollen och att täcka den för att invänta rätt passningsläge? Svaret är ja! Detta i kombination med "jag-vill-inte-ha-bollen-och-jag står-därför-hellre-i-passningsskugga-syndromet" så är det svårt att få spelet att flyta och få till ett bollinhav som kan stärka självförtroendet. En viss överhettning går också att utläsa. Kanske borde NRGF springa en mil före matchen för att ha rätt anspänning...

Så grabbar: SPELA MED MER KYLA OCH SMARTNESS SÅ BLIR ALLT MYCKET ENKLARE!!!

Planen var otroligt lös och svinhal efter ett envist regnande i fler dygn. Vinslövs-spelarnas något bättre teknik och speluppfattning såg ut att räcka men NRGF lyckades höja sitt spel efterhand i matchen och tog över taktpinnen under delar av andra halvlek.

En vilt kämpande Fredrik Johansson bidrog mest av alla till att ändra matchbilden. En mycket bra insats gjorde även målvakten Martin Larsson med flera avgörande räddningar. Godkänt betyg för övriga.

NRGF

NRGF - Vinslövs IF 1-2 (2-2)

Målskyttar för NRGF: Pavle Matkovic och Rickard Risberg

Matchens kanon: Fredrik Johansson och Martin Larsson

Matchens kalkon: Regn

2006-05-21 16.00 Mala IF - NRGF

Något bättre match än sist men ändå en risig insats av NRGF i första halvlek. Speciellt försvarsspelet var passivt och utan aggressivitet. Stundtals bra anfallsspel - när vi väl försökte hålla i bollen. Lite väl mycket "tunnelseende" och chanspassningar höll tyvärr ner bollinnehavet. Var fanns tålamodet i passningsspelet? Och framför allt mycket mera löpning utan boll och upp med blicken samt täck bollen för att behålla den inom laget!

Något bättre på alla punkter i andra halvlek och 1-0 vinst i den halvleken var en liten ljuspunkt. Men sömning inställning gav 1-4 i baken i första halvlek mot ett starkt Mala IF. Samma lag som vi körde över med lätthet (6-1) i träningsmatch i mars. Hur hänger det ihop? Svaret finns mest hos oss själva.

Fortsatt tufft motstånd för B-laget alltså. Vi måste höja oss flera snäpp för att snabbt komma tillbaka till normal form och kapacitet och sen höja oss ytterligare från den nivån samt få tillbaka skadad personal för att ha en chans att ta poäng framöver. Tydligen är motståndarlagen i stort sett identiska med A-lagen i denna serie. Smala trupper troligen. Det måste slita och visa sig på sikt. Återstår att se...

Tobias Magnusson från P15 gjorde ett bra inhopp i sin andra B-lags match någonsin. Övriga kan mycket bättre. Träning, träning, träning ger resultat!

Lite småkul blev det när Joakim Dahlqvist blev utvisad i slutet av matchen och körde en aning fel på väg hem från matchen, hamnade i Kristianstad istället för i N Rörum och trodde sig bli fotograferade av hastighetskamera i 160 km/h. Låt oss hoppas att det inte var så. Ge mannen en karta!

NRGF

Mala IF - NRGF 4-2 (4-1)

Målskyttar för NRGF: Daniel Hermansson och Henrik Lood

Matchens kanon: Tobias Magnusson

Matchens kalkon: Joakim Dahlqvist lokalsinne

2006-05-14 16.00 NRGF - Hörja IF

Katastrofal match av NRGF. Ingenting stämde. Visserligen en miserabel plan och jobbig blåst men samtidigt huvudet-under-armen-spel. Grabbar, gänga på skallen rätt på halsen igen och börja TÄNK! Vi kan inte plötsligt glömt bort allt i ämnet fotboll!?

Visserligen starkt motstånd från Hörja IF men totalhaveri för NRGF på alla fronter. Huh! Det kan bara bli bättre. Så här dåliga är vi INTE!

Några enkla grundläggande saker att tänka på och träna, träna, träna på:

- få kontroll på bollen, använd fler tillslag,

- spela på marken på fötterna,

- eller rejäl längre boll på löpyta, ingenting däremellan är tillåtet,

- kommunicera,

- löp mycket,

- spela aggressivt med ständig press på bollhållaren.

Samtliga underkända i denna match! Men alla vet att ni kan mycket, mycket bättre!

NRGF

NRGF - Hörja IF 0-5 (0-3)

Matchens kanon: Hörja IF

2006-05-07 16.00 Finja IF - NRGF

Första gången i år vi fick skrapa ihop lag. Två P15-spelare i Viktor Hägneryd och Tobias Magnusson samt orienteraren Jonny Selander och oldtimern Göran Magnusson med i 14-mannatruppen. Skade-, sjukdoms- och jobbeländet är på väg att knäcka oss. Håll emot, grabbar!

En ok match under dessa förutsättningar. Risig start men NRGF spelade upp sig och tog över efterhand och bra andra halvlek. Underläge 3-0 blev reducerat till 3-2 och en hel del chanser till kvittering, bl a ett ribbskott av Henri Von Eggers Patron.

Tyvärr hade domaren en svart dag och var mest intresserad att hämta pengarna. Två straffar blev NRGF bestulna på. Kontring för Finja IF gav 4-2 och luften gick ur NRGF sista 15 minuterna.

Godkänd insats av alla och bäst var Hans Johnsson med bra inställning och aggressivt spel.

NRGF

Finja IF - NRGF 6-2 (3-0)

Målskyttar för NRGF: Johannes Landgren och Viktor Von Eggers Patron

Matchens kanon: Hans Johnsson

2006-05-01 16.00 NRGF - Vittsjö GIK

Inledningsvis liknar matchbilden våra andra tidiga vårmatcher, d v s vi har svårt att komma igång. Vittsjö GIK dominerar klart de första 25 minuterna och leder också med 2-0. Därefter tar vi över matchen och Johannes Landgren kvitterar på en genomlöpning från höger, snyggt framspelad med en crossboll av Fredrik Johansson. Därefter dominerar vi resten av halvleken totalt. Vi har ett par mycket farliga hörnor som är nära att resultera.

I inledningen av andra fortsätter vi att stå upp bra men då vi inte kan förvalta våra chanser så tar Vittsjö GIK över efterhand och gör ytterligare två mål i andra halvlek.

/Peter

NRGF - Vittsjö GIK 1-4 (1-2)

Målskytt för NRGF: Johannes Landgren

Matchens kanon: Fredrik Johansson

Matchens kalkon: NRGF:s matchinledning

2006-04-23 17.00 Vankiva IF - NRGF

En pinne i Vankiva för NRGF. Inte illa eftersom NRGF förlorade med 5-1 mot ett bra Vankiva IF i träningsmatch för två veckor sedan.

En svårspelad lutande plan saboterade passningsspelet för NRGF. Här handla det istället om  ett kämpande NRGF som gav utdelning.

Ledning 1-0 för Vankiva IF kvitterades i första halvlek av Fredrik Johansson direkt på hörna. Fredrik tog fram den berömda vänsterfoten och knorrade in bollen i bortre krysset. NRGF tog ledningen i mitten av andra halvlek genom Tommy "The Sniper" Nilsson. Det såg ut att hålla matchtiden ut men Vankiva IF lyckades kvittera på slutet.

Bra match av alla och backlinjen med Marcus Nilsson i spetsen var bästa lagdel.

Vankiva IF - NRGF 2-2 (1-1)

Målskyttar för NRGF: Fredrik Johansson och Tommy Nilsson

Matchens kanon: Marcus Nilsson

Matchens kalkon: Planen

2006-04-18 18.00 NRGF - Tyringe IF

Bra match av NRGF i seriepremiären för B-laget på grusunderlag. Borde resulterat i tre poäng. När endast 10 minuter återstod trodde all på oavgjort. Men en kommunikationsmiss i NRGF backlinje/målvakt gjorde att Tyringe IF kunde ta ledningen. En desperat press från NRGF sista minuterna gav ingen utdelning.

Men NRGF borde avgjort tidigare. Ett tiotal missade klara lägen för NRGF. Speciellt i andra halvlek var det stor dominans mot ett bra Tyringe IF. Ett kvitto på att NRGF håller bra klass.

Förlusten var onödig och svider. Men snart match igen!

Alla var bra med extra plus för Martin Ehnberg som var grym!