Målskyttar för NRGF: Martin Ehnberg, Eric Ingvarsson, David Magnusson, Dan Neckfors 2 och Mats Nilsson 2

NRGF:s betyg:

Matchens kanon:

Matchens kalkon:

2007-09-10 19.00 Ljungbyheds IF - NRGF

En grym NRGF-offensiv gav ledning med 3-0 efter 20 minuter. NRGF fortsatte trycka på men gick sen på två snabba omställningar som resulterade och som gav Ljungbyheds IF ny energi. Trots en klar NRGF-dominans efter 45 minuter hade man bara 3-3 med sig in i paus.

En jämnare andra halvlek där NRGF hade det mesta av spelet och Ljungbyhed sökte snabba omställningar. Domaren avgjorde matchen med att för andra gången i matchen ge Ljungbyheds IF en straff trots att det var klockrena brytningar av NRGF-backar. Ljungbyhed kunde sedan glida ifrån till 5-3 efter ännu en snabb omställning där NRGF:s backlinje inte tog djup i tid. Målet föll nät NRGF körde med en desperat offensiv för att nå en kvittering.

Ett smart spelande Ljungbyheds IF knäckte ett för dagen ganska bra spelande NRGF, men svårt vinna när man möter ett tätt försvar och snabba forwards samt 12 motspelare på plan.

NRGF:s betyg: **

Matchens kanon: Billeberga GIF:s tempo med och utan boll samt deras tekniska bollbehandling

Matchens kalkon: NRGF:s rostiga spel och otränade manskap

2007-06-25 19.00 Billeberga GIF - NRGF

Billeberga GIF startade matchen i ett virvlande tempo som NRGF hade svårt att hänga med i. NRGF var väldigt trögstartade och blyga i matchens inledning samt visade dåligt självförtroende och bad nästan om ursäkt i närkamperna. Här behövs betydligt mera kaxighet och tuffare mental styrka på sådana här svåra bortamatcher!

1-0 till Billeberga GIF kom efter 15 minuter och fler mål var på gång för hemmalaget. Efter ett par snabba ommöbleringar i NRGF och ett envist coachande efter att jobba hårdare/aggressivare samt att visa större självförtroende/tålamod med bollen så tog NRGF över matchen sakta men säkert. Första halvlekens avslutning var bra från NRGF sida. Robust försvarsspel och löpvilligt anfallsspel. Ett par chanser skapades med bl a ett ribbskott av Dan Neckfors.

I andra halvleken tog Billeberga GIF över matchen igen och gjorde två mål på fasta situationer (frispark och tveksam straff). NRGF vek dock aldrig ner sig i denna match trots tunn bänk, men med 16 man hade möjligheten till poäng varit större.

Tommy "Sniper" Nilsson kunde i 75 minuten reducera till 1-3 efter ett bra passning från Dan Neckfors. En sista offensiv från NRGF skakade fram en bra målchans för Viktor Hägneryd, men Billeberga GIF:s målvakt gjorde en svettig räddning.

Matchen var ytterligare ett litet steg i rätt riktning. Förhoppningsvis kan denna trend tillsammans med sommarträningen leda fram till att hösten blir bättre både spel- och resultatmässigt.

NRGF - Maglasäte IF 6-5 (3-3)

Målskyttar för NRGF: Martin Ehnberg, Johan Holmåker 2, Patrik Magnusson, Tobias Magnusson och Tommy Nilsson

Domarbetyg: ****

NRGF:s betyg: ***

Matchens kanon: NRGF:s anfallsspel

Matchens kalkon: NRGF:s försvarsspel

2007-05-28 19.00 NRGF - Ljungbyheds IF

NRGF kom direkt i matchöppningen i underläge med 1-0. Än en gång fick NRGF onödigt jaga i underläge. NRGF stod därför för det mesta av bollinnehavet i denna match och var på gång med att reducera och kvittera men åkte på några onödiga baklängesmål.

En hel del chanser skapades av NRGF som borde givit minst oavgjort, men ett kyligt spelande Ljungbyheds IF och fortsatt problem med försvarsspelet för NRGF gjorde att resultatet blev en klar seger för Ljungbyheds IF.

Spelmässigt var matchen ändå ett steg i rätt riktning för NRGF. Ett något mera disciplinerat försvarsspel och något bättre tålamod i anfallsspelet än i tidigare matcher. De otränade spelarna matchades enbart sporadiskt vilket ledde till färre svackor och misstag i spelet.

Kommer första poängen i nästa match? Kanske det, men det finns lite för mycket kvar att jobba för att det skall vara självklart. Finns bara ett sätt att få ordning på laget:

Träna varje träning koncentrerat och i högt tempo, spela alla matcher och lyssna på tränarnas råd! Enda sättet att förbättra sitt spel och vinna matcher! Tro mig, jag har varit där!

2007-05-16 19.00 Landskrona SK - NRGF

NRGF misslyckades med att ta poäng på bortaplan mot Lanskrona SK. Det unga NRGF-laget mötte än en gång en betydligt mer rutinerat och tyngre motståndarlag. En jämn match med ett något större bollinnehav för Landskrona SK och där NRGF hade de flesta målchanserna.

NRGF sumpade bort en fem-sex bra lägen i denna match. Endast Dan Neckfors visade kyla och hittade rätt med ett skott i friläge med Landskrona SK:s målvakt. Största målsumparna var Djem Nilsson och Tommy Nilsson som med större skärpa i avslutningarna kunde avgjort denna match själva i första halvlek, istället för 2-0 till NRGF så stod det 0-2. Två misslyckad ingripande i försvarslinjen resulterade i onödigt till två baklängesmål.

NRGF chockoffensiv i andra halvlek med fem (!) forwards och endast tre backar skakade fram ett par lägen som borde resulterat. Närmast kom Tommy Nilsson med öppet mål och Thewa Khongthalaeng med ett långskott i ribban. Landskrona SK kunde istället göra två mål under matchen sista 15 minuter när NRGF desperata offensiv blev lite väl offensiv. Trebackslinjen med centrale kungen Marcus Nilsson och de snabba backarna Thewa Khongthalaeng och Nils-Arne Nilsson klarade ändå den svåra uppgiften bra. Dessa tre var bäst i denna match. Övriga får godkänt.

Matchen var som helhet ytterligare ett litet steg i rätt riktning för NRGF B. Den positiva formkurvan talar för poäng framöver.

Nämnas kan också Henri Von Eggers Patron och Hans Johnsson. Men inte för sina insatser på fotbollsplanen. Utan för deras något yra beteende. Henri körde halvvägs mot Kristianstad innan han kom på att det var i Landskrona han skulle spela match. Hans dryga sig kvar i omklädningsrummet och höll på att missa skjutsen hem samt fick göra ett gatlopp av sällan skådat slag tvärs över Landskrona idrottsplats för att hinna ikapp hemåtfarande bilar. Nära ett kalkonutnämnande för båda.

2007-05-14 19.00 NRGF - Härslövs IK

NRGF stod emot ett för dagen starkt Härslövs IK under 60 minuter. NRGF hade då vänt 0-1 till 2-1 och hade vid ställningen 2-2 ett bra spel samt en del målchanser att ta ledningen. Härslövs IK:s mål hade kommit efter fasta situationer, en straff och en frispark. NRGF mål gjordes av Jens Staaf efter snabba omställningar. NRGF första halvlek och inledningen på andra var stundtals riktigt bra. Flera av spelarna höjde sig rejält jämfört med tidigare matcher.

NRGF:s försvarsspel rasade sen samman och Härslövs IK kunde göra som de ville under matchens sista 30 minuter. Härslövs IK hade en fem sex riktigt bra spelare som under matchens avslutning fick fritt spelutrymme.

Trots raset var matchen ett steg i rätt riktning spelmässigt. NRGF hade förbättrat de detaljer som i de tidigare matcherna varit ett problem. Man mönstrade t ex för första gången för säsongen en 16-mannatrupp. Men trots förbättringarna var det en del spelare som var dåligt förberedda till match. Flera otränade spelare, småkrassliga spelare och småskadade spelare håller inte. Här måste varje spelare ta sitt ansvar och komma väl förberedda till match! Nu har NRGF sju "nya" spelare på väg in de närmaste veckorna:

Jonas Andersson (studier i Umeå)

Mårten Bolander (studier i Umeå)

Stefan Högberg (skadad)

Henri Von Eggers Patron (skadad)

Viktor Von Eggers Patron (skadad)

Peder Gref (skadad)

Johan Holmåker (spelklar nästa spelomgång)

Detta kommer att spetsa till laguttagningarna och B-lagets slagstyrka betydligt.

2007-05-03 18.45 Häljarps IF 2 - NRGF

NRGF kom till spel i Häljarp med endast 12 man i truppen Hur är det möjligt med en 40-mannatrupp i ryggen? SKÄRPNING!!!

Häljarps IF 2 var inte sena att utnyttja NRGF:s svagheter och ryckte åt sig en 3-0 ledning efter 30 minuters spel. NRGF var bleka och saknade aggressivitet i försvarsspelet. NRGF var även oroväckande mycket ovän med bollen.

Hur ligger det till med teknikträningen? Bristen på vettiga bollmottagningar, dåligt engagemang och löpvilja gjorde att NRGF:s passningsspel var obefintligt. Ändå lyckade man reducera till 3-1 innan halvtid genom oldtimern Nils-Arne Nilsson. Tommy "The Sniper" Nilsson kostade också på sig att bränna ett jätteläge i matchens inledning.

NRGF startade lika blekt i andra halvlek och åkte strax på 4-1 i baken. Därefter lyckades man samla ihop sig efterhand och spelade sakta upp sig. I matchens slutskede var Häljarps IF 2 i brygga men lyckades stå emot NRGF:s spurt.

Den dag NRGF kommer med fullt lag och vaknar på rätt sida samt startar på full maskin och med huvudet rätt påskruvat på axlarna, d v s använder åtminstone några procent av spelsinnet, så vinner man sådana här matcher enkelt. Just nu fattas dessa bitar.

Fram till Häljarp kom tillslut alla NRGF:s transportbilar efter en del yrande runt i västra Skåne. Endast lagledarens bil och Pavles hittade rätt utan bekymmer. Övriga behöver se över sitt lokalsinne. :-)

2007-04-29 16.00 NRGF - BK Fram

Ett ungt och orutinerat samt lättviktigt NRGF B premiärspelade mot ett relativ rutinerat och tungt BK Fram. NRGF hade det största bollinnehavet men åkte dit mot ett smartare spelande motståndarlag. NRGF:s försvarsspel imponerade inte precis i denna match.

NRGF var som vanligt segt i vårpremiären och lät historien upprepa sig med att spela utan tillräcklig aggressivitet och med för lite löpvilja samt att låta sig psykas av bedrövligt underlag och många felpass. Men det var ändå i det stora hela bättre än det spel NRGF visade upp på våren förra säsongen.

NRGF blev bättre och bättre ju längre matchen led. BK Fram hade tur på slutet att klara alla tre poängen. Tommy "The Sniper" Nilson höll själv på att vända matchen med tre mål och ytterligare tre vassa skott.

Lagledare

NRGF

NRGF - BK Fram 3-5 (0-2)

Målskytt för NRGF: Tommy Nilsson 3

Matchens kanon: Tommy "The Sniper" Nilsson

Matchens kalkon: Övriga i NRGF

*) Maglasäte IF utgick senare ur serien och matchen räknas därför inte in i tabellen.