Matchbetyg:

Domarbetyg:

2006-06-12 19.00 Hässleholms DFF - NRGF

Micke var på skolresa och Pär på tjänsteresa så därför fick jag och Charlotte coacha laget för dagen.

Tjejerna gör en jättematch mot ett klurigt motstånd och inställningen att vinna var på topp. Vi störde Hässleholm rejält med ett aggressivt försvarsspel där alla verkligen ansträngde sig för att pressa bollhållaren. Hässleholm fick inget utrymme för sitt kombinationsspel och efter ca 30 min tar Rörumstjejerna över matchen och förlägger spelet till motståndarens planhalva.

I inledningen av andra halvlek tar Hässleholm åter över matchbilden dock utan att skapa mer än några farliga hörnor. Med ca 15 min kvar skar vi några farliga kontringar som med lite flyt hade resulterat. I stället gör Hässleholm 1-0 i 84:e minuten och kan sedan vinna matchen. Matchen visar dock att laget är på frammarsch och att man kunde störa ett lag i toppen av serien ordentligt.

2006-06-06 19.00 NRGF - Önnestad BoIF 2 *

Detta är en match vi tillåts att ha en hel del boll. Motståndarna backar hem långt och chansspelar på kontringar. Alla i laget känner att vi har matchen under kontroll då Önnestad får en frispark mitt på vår egen planhalva. Tyvärr resulterar detta i ett mål där bollen går ribba in. All heder åt skytten men detta var motståndarnas första skott på mål.

Efter detta kommer mycket positivt och främst att vi fortsätter att trycka på och lägger bollar på ytor utanför motståndarnas ytterbackar. Detta gör att vi får tid att trycka upp laget och framförallt börjar våra egna ytterbackar flytta upp så vi hela tiden kan få ett enkelt passningsalternativ hemåt.

Innan halvlek kommer reduceringen och detta välförtjänt. I andra halvlek äger vi matchen och kommer hela tiden till mer eller mindre farliga chanser. Vi sätter hela tiden motståndarna under press och tillslut får vi utdelning och gör både 2-1 och 3-1.

Förbättringar att tänka på är att vi måste få upp bolltempot samt att vi allt för ofta låser oss på en kant under en längre tid. Får vi snabbare passningar leder detta till mer rörelse och då kan vi även få ut mer av alla spelare. Vi kör då inte slut på spelarna på en kant.

2006-05-28 17.00 Vinslövs IF - NRGF

De 15 bästa minuterna hittills under säsongen presterar vi under matchens första 15 min mot Vinslöv. Vi har löpningar på alla i laget och vi är hela tiden minst 3 stycken inne i straffområdet när väl bollen kommer in dit. Det som också fungerade mycket bra var att de som löpte in i straffområdet inte kom på linje utan vi hade lite djup i löpningarna. Målet vi gör är hämtat ur skolboken. Vi slår ut en boll på högerkanten och vi får löpningar på främre och bakre stolpen samtidigt som vi har en släpande spelare. Detta gör att vi kan spela inlägget snett inåt bakåt och vi får då ett direktskott som går på mål (i mål). Detta är mycket snyggt.

Efter ca 20 minuter avtar vår press och Vinslöv börjar lyfta lite längre bollar vilket leder till att de kommer högre upp i banan och vi får svårare att orka ut på kanterna med bollen. Vinslövsspelarna börjar också löpa mer och bli mer hungriga i närkamperna. I första halvlek får också vinslöv en skada på spelare vilket gör att vi får ett längre spelavbrott. Detta gör att vi går ner i tempo lite och Vinslöv tillåts ta över matchen fram till paus. Vinslövs mål tillkommer på en tilltrasslad situation efter hörna där vi inte får undan bollen trots möjlighet till det och en spelare klipper till och bollen sitter.

Efter paus är det ganska jämt mellan lagen ute på plan men alla fasta situationen är Vinslöv farliga på. Även andra målet kommer på en hörna där vi tappar markering långt bak i straffområdet och de kan klippa till direkt. Efter detta börjar vi hitta runt på kanterna igen och skapar en del halvchanser men ingen riktigt het. Vi samlar dock ihop till en riktigt bra chans men istället får Vinslöv en felaktigt dömd frispark mitt på vår planhalva. Denna skjuter de hårt på vår målvakt som lämnar retur och Vinslövsspelare är först på bollen vilket resulterar i mål. Efter detta går luften ur oss och vi tror väl inte riktigt på att vi ska ta igen 2 mål på så kort tid.

Att ta med oss efter denna match är löpviljan och inställningen inne i straffområdet. Vi fyllde på med spelare riktigt bra. De längre bollarna ut på ytorna fungerade stundtals under matchen också mycket bra. Att förbättra är att få lite mer spelvändningar samt högra passningstempo.

Mvh Mikael

Vinslövs IF - NRGF 3-1 (1-1)

Målskytt för NRGF: Karin Persson

Matchbetyg: ****

Domarbetyg: *

Matchens kanon: Maria Nilsson

Matchens kalkon: Mannen i svart (domaren) som avgjorde matchen helt på egen hand genom att i matchens slutskede först oförklarligt döma bort ett klockren kvittering (Sanna Nyberg) av NRGF till 2-2 och sedan lika oförklarligt ge Vinslövs IF den avgörande frisparken

2006-05-18 19.00 NRGF - Tollarps IF

Det finns inte så mycket att säga efter denna matchen. Vi möter ett mycket bra lag som hela tiden är i rörelse samtidigt som vi inte alls är med i matchen från början. Detta leder till att Tollarp kan lägga bollarna precis var de vill på planen. Och skulle bollen inte hamna rätt var vi inte ens tvåa eller trea på bollen. Det kändes lite som vi gav upp direkt när vi såg deras löpvilja och fart i passningaspelet.

Det Tollarp har gjorde bättre än vilket annat damlag som helst jag skådat är att de fick alla sin avslut på mål. Det spelade ingen roll var de sköt ifrån eller vem som sköt utan bollen hamnade alltid på mål. Detta är en enorm styrka. Detta gjorde också att 5 av deras 6 första skott gick i mål sedan var matchen förlorad.

Lärdomen man ska dra av denna match är att pressen på bollhållaren är oerhört viktig samt att man hela tiden måste följa med i löpningarna på planen trots att den person man följer inte är ämnad att få bollen. Ett plus till alla spelare att humöret ändå var glatt efter matchen. Det är ett härligt go i laget.

2006-05-01 16.00 Wä IF 3 - NRGF

Dagen efter valborg och vissa ser tröttare ut än andra men ändå kan vi urskilja en vilja att spela match. Vi kommer till en bra anläggning med en mycket bra gräsmatta. Vi får till och med laguppställningarna upplästa för oss av en speaker. Detta händer inte var dag.

Wä är precis som vi misstänkt ett ungt kvickt lag. De var enormt duktiga på att hela tiden göra något med bollen. Det kunde vara en sådan enkel sak som bara lägga bollen en meter i sidled vid varje mottagning vilket ledde till att vi hela tiden fick flytta oss i sidled. Detta ska vi ta lärdom av. Att hela tiden ha en tanke var bollen ska någonstans innan den rör ens egen fot. Till detta ska också poängteras att Wä inte slog mer än en handfull felpass under hela matchen.

Vi märker att vi inte riktigt kommer nära Wä-spelarna ( detta också till stor det tack vare domaren som blåste frispark så fort man var närmare än en halv meter sin motståndare) och detta ledde till att vi sjönk ner jättelångt i banan och nästan stod med 9 pers på egen straffområdeslinje. När vi då fick tag på bollen hade vi ingen högre upp i banan vi kunde slå bollen till utan Wä tog den direkt och så kom bollen tillbaka och vi sattes under press igen. Detta ledde till att Wä hade väldigt många avslut mot mål på halvdistans.

Ett fåtal gånger lyckades vi trycka upp vårt eget lag och få igång lite spel. Detta gjordes främst centralt när vi vågade stå lite högre med våra innermittfältare. Då hade vi ett enkelt alternativ att lägga bollen på.

Wä utnyttjade sina kanter mycket bra och vi föll då ner med våra yttermittfältare väldigt långt för att hjälpa våra ytterbackar. Resultatet av detta var att vi tappade hela vårt kantspel och Wä kunde i praktiken stå kvar med sina yttermittfältare i anfallsposition.

För att summera matchen förlorar vi mot ett bättre lag. Men det som gjorde Wä överlägsna denna gången var att vi inte tilläts gå på kropp på dem. Hade vi fått störa dem i uppspelsfasen så hade matchen mycket väl kunnat sluta annorlunda.

Att tänka på efter matchen är att våga stå högre med någon spelare även i försvarsspelet eftersom vi då får ett enkelt passningsalternativ när vi erövrar bollen. Men viktigaste av allt att vi då får behålla bollen inom laget så vi kan trycka upp vår backlinje.

Stort grattis till alla i damlaget.

Vinsten mot Höör kämpade ni er till. Kanske inget skönspel alla stunder men alla visade rätt inställning och ingen vek ner sig under matchen. Detta är en stor styrka som vi ska behålla säsongen igenom. Vi börjar komma rätt i våra positioner och vi börjar utnyttja hela planen bättre.

Nu har vi satt ribban högt och vi satsar på att höja den lite till. Nästa delmål blir att hålla bollen lite mer på marken och försöka hjälpa varandra att behålla bollen inom laget i lite längre perioder under matcherna. Det finns stunder vi kan hålla i bollen och inte lägga den på en yta. Detta löser vi genom mer snack på plan.

Att plocka ut personer som utmärkte sig mer än de övriga är alltid svårt och efter denna matchen skulle jag vilja ge alla ett stort plus för inställningen. Men dock vill jag framhäva två spelare. Den första är Johanna "Jojjo" Nilsson som visade att hon inte bara är en bra anfallare utan även en bra back. Ett extra plus till dig för visade kvalitéer. Den andra jag vill plussa lite extra för är Ida Larsson som inte slutade springa på hela matchen. Det är kul med en ung spelare som tar för sig.

Nu tar vi nya tag och börjar ladda inför kommande utmaningar. Vi ses på träningen på tisdag.