Matchbetyg: ***

Domarbetyg: **

NRGF:s betyg: ***

Matchens kanon: Emma Staaf

Matchens kalkon: Spel på reservplanen istället för på huvudplanen trots att där inte var någon match

2007-09-20 19.00 NRGF - IFK Osby 2

NRGF - IFK Osby 2 1-2 (1-1)

Målskytt för NRGF: Karin Persson

Matchbetyg: ****

NRGF:s betyg: ****

Matchens kanon: Charlotte Börjesson, Jenny Högberg, Karin Persson - stark trio i NRGF

Matchens kalkon: Belysningen på Norra Rörums idrottsplats

2007-09-16 17.00 IFK Knislinge 3 - NRGF

IFK Knislinge 3 - NRGF 1-3 (0-3)

Målskyttar för NRGF: Sanna Nyberg och Karin Persson 2

Matchens kanon: NRGF som körde över toppkonkurrenten i första halvlek och på bortaplan - urstarkt

Matchens kalkon: Än en gång - kan verkligen inte komma på något

2007-09-09 17.00 NRGF - Hästveda IF 2

NRGF - Hästveda IF 2 8-1 (7-0)

Målskyttar för NRGF: Marie Linderoth 2, Sanna Nyberg, Karin Persson 4 och Ann Åkesson

Matchens kanon: Sofie Oddsson

Matchens kalkon: Den lite väl långhåriga planen - vem glömde klippa?

2007-08-19 17.00 Wisseltofta IF - NRGF

Wisseltofta IF - NRGF 1-5 (0-3)

Målskyttar för NRGF: Jenny Högberg, Marie Linderoth, Sara Magnusson 2 och Sanna Nyberg

Matchens kanon: Ett hårt arbetande NRGF

Matchens kalkon: Samma domare och samma anledning som senast - fast denna gång 7 minuter

2007-06-26 19.00 NRGF - Wisseltofta IF

NRGF - Wisseltofta IF 5-2 (3-1)

Målskyttar för NRGF: Charlotte Börjesson, Johanna Nilsson 2 och Karin Persson 2

Matchbetyg: **

NRGF:s betyg: **

Matchens kanon: NRGF i andra halvlek - ca 1000 % bättre spelmässigt än i första

Matchens kalkon: Domarens egna tolkning av hur lång paus som behövs - på 6 minuter hinner ingen ledare ge direktiv, taktiska råd, etc på ett seriöst sätt

2007-06-21 19.00 NRGF - Bjärelaget DFF 2

NRGF - Bjärelaget DFF 2 5-2 (2-1)

Målskyttar för NRGF: Charlotte Börjesson, Maria Nilsson och Sanna Nyberg 3

Matchens kanon: Kristiina Kaipias grymma straffräddning - som Ravelli 94

Matchens kalkon: Fanns inget att klaga på denna kväll

2007-06-19 19.30 IFK Osby 2 - NRGF

Den första matchen av fyra på 14 dagar i ett fullspäckat schema åker NRGF till osby.

Ett ställningskrig under de första 30 min i 1:a halvlek med massor av chanser för NRGF och Sanna men ingen boll i mål. När sedan Emma blir utvisad så blir det spel med 10 man.

Tycker inte att vi viker oss en tum utan gör en väldigt bra match efter förutsättningarna för oss. Tyvärr så får vi inga poäng med oss hem som vi var värda.

Mvh Coach

IFK Osby 2 - NRGF 3-1 (1-0)

Matchens kanon: NRGF:s på bortaplan med 10 man i 70 minuter skakade serietrean IFK Osby - Ribbträff och friläge nära ge poäng

Matchens kalkon: Domarens direkta utvisning av Emma Staaf - borde max varit ett gult kort

2007-06-10 17.00 NRGF - Knislinge IF 3

Brännhet sol gjorde att vi fick två extra vattenpauser i matchen mot Knislinge IF 3, vilket behövdes för båda lagen.

En match där vi börjar otroligt bra, men sen släpper vi in bortalaget i slutet av 1:a halvlek och låter de göra två väldigt enkla mål i tilltrasslade situationer.

När Knislinge IF 3 gör 3-3 så tror nog många att detta ska sluta illa, men när vi gör 4-3 så släpper allt lite, men ändå nervöst in i det sista. Slutresultat 5-3 och poängen stannar hemma denna gång också.

Mvh Coach

NRGF - Knislinge IF 3 5-3 (3-2)

Matchens kanon: Karin Persson - mycket överallt inklusive viktigt 1-0 mål och avgörande framspelning till 4-3

Matchens kalkon: Brännande stekhet sol på gränsen till omänskligt varmt

2007-06-02 15.00 Hästveda IF 2 - NRGF

På en stekande lördagseftermiddag så spelar vi en förmatch före Sveriges match mot Danmark senare på kvällen. Matchen håller rätt hög klass denna gång också och vi gör mål rätt tidigt här liksom i många andra matcher. Vi dominerar matchen igenom och leder med 3-0 i paus.

I andra halvlek tvingas vi till att byta målvakt sista 15 min då Jonnas lår inte håller. In i målet kliver Kristina och Lill-Challe får gå ut och spela högerback vilket funkar bra under de 15 minuterna. Mycket bra spelat i värmen av alla men som jag säger tjejer: Drick mycket både före, under och efter matcher och träningar så ni har ett lager att ta av i dessa varma tider.

Mvh Coach

Hästveda IF 2 - NRGF 1-6 (0-3)

Målskyttar för NRGF: Sara Magnusson, Sanna Nyberg 4 och Karin Persson

Matchens kanon: NRGF:s förmåga att vinna de matcher man skall vinna

Matchens kalkon: NRGF:s lite väl smala trupp denna lördagseftermiddag

2007-05-24 19.30 NRGF - Farstorps GoIF

En av våra bästa matcher denna säsong då vi håller våra positioner mycket bra. Spelet är bra från båda lagen och ingen vill vika sig i denna viktiga match. Men tyvärr så får Farstorp hjälp att göra ett av sina mål då bollen studsar på en av våra spelare. Matchen håller en hög klass matchen igenom och Jenny Högbergs första mål i serien i klungan av en 6 spelare i bortalagets målområde visar på kämpaglöd att den ska in.

2:a halvlek blir lika bra och bara man kan sätta lägena så är det jättebra men den som väntar på något gott så kommer det också med 3 min kvar. På en frispark så skjuter Sara M in bollen direkt på frisparken och 2-2 blir slutresultatet.

Mvh Coach

NRGF - Farstorps GoIF 2-2 (1-2)

Målskyttar för NRGF: Jenny Högberg och Sara Magnusson

Matchens kanon: Sara Magnussons frissparkskvittering med 3 minuter kvar att spela och underläge 1-2

Matchens kalkon: Knotten på Norra Rörums IP

2007-05-20 17.00 Bjärnums GoIF - NRGF

Denna otroligt fina söndags eftermiddag bjöd på en fin match i Bjärnum för damlaget.

Det va lite segt i början men redan efter 6 min kom det första målet av Sanna Nyberg 0-1, och redan efter 13 min senare gör samme Sanna 0-2. Vi spelar rätt bra i första halvlek och gör ett par byten för att spelare ska orka hela matchen och inte slita på alla så jättemycket. 0-3 gör Karin Persson efter 27 min spel i första halvlek, sen lyckas Bjärnum efter ett litet dåligt försvarsspel och kommunikation med målvakten rulla in 1-3, men 10 min senare så gör Maria sitt första mål för säsongen och det står 1-4 i halvlekspaus till oss.

Summering första halvlek:

Vi spelar bra och håller uppe ett jämnt tempo. Vi kanske inte är riktigt taggade hela halvlek. Spelet längs kanterna fungerar bra.

2:a halvlek:

Denna halvlek börja lika bra som den första, med mål av Sanna Nyberg ännu en gång, 1-5. Vi börjar nu få ingång spelet i bredd bättre och har flera fina lägen från båda kanter. I den 60 min gör Jojjo mål på en snygg frispark som målvakten inte når. Jojjo till domaren: "Får jag slå den direkt i mål, Domaren?" Svar: "Ja, om du klarar det."

Det börjar märkas på många av spelarna att det är varmt idag men vi står emot Bjärnums anfall bra och backlinjen gör ett jättejobb. I 65 min får de straff och den går i mål men det var mycket nära att challe tog den, nuddade den med fingertopparna. Nästa straff tar du! I slutet av halvleken så gör Sanna Nyberg sitt fjärde mål, 5 min före slut, 2-7. Och Karin Persson gör sitt 2:a för dagen precis innan slut signalen går, 2-8.

Mål:

Sanna 4

Karin 2

Jojjo 1

Maria 1

Nästa match hemma på torsdag kl. 19.30 mot Farstorps GoIF.

Vid pennan Coach Putte.

Bjärnums GoIF - NRGF 2-8 (1-4)

Målskyttar för NRGF: Johanna Nilsson, Maria Nilsson, Sanna Nyberg 4 och Karin Persson 2

Matchens kanon: Johanna Nilssons från 30 meter i krysset

Matchens kalkon: Mannen i klädd i svart och försedd med pipa som ljuder slumpartat

2007-05-06 15.00 Vankiva IF - NRGF

Så har värmen börjat komma till Sverige för att stanna ett tag, svettigt, jobbig värme och en domare som inte hade alla hemma.

Nej, det var inte våran dag i denna match utan alla bollar studsade fel och alla var inte med riktigt från första början när det gällde som mest. Men vi jobbade på.

Det ska bli ett sant nöje att ta 3 pinnar på hemmaplan.

Mvh Coach

Vankiva IF - NRGF 4-2 (1-1)

Målskytt för NRGF: Karin Persson 2

Matchens kanon: NRGF nära poäng mot topplag

Matchens kalkon: Vankiva IF:s vaktmästare som förbjöd uppvärmning på matcharenan

2007-04-29 11.00 NRGF - Treby IF

Matchen visste vi från början skulle bli svår och det blev den. Vi står upp väldigt bra i början av matchen men i andra så orkar vi inte utan låter Treby IF tar över mer och mer.

Lovar att vi ska ge dem en match i höst!

Mvh Coach

NRGF - Treby IF 1-4 (1-1)

Målskytt för NRGF: Sanna Nyberg

Matchens kanon: Charlotte Börjesson trots fyra insläppta

Matchens kalkon: NRGF:s försvarsspel i andra halvlek

2007-04-19 18.45 Sösdala IF 2 - NRGF

Detta var en match då allt bestämdes av vädret, hård vind och regn stundtals, men ändå en glad och positiv fotboll från vår sida.

Vi gör en bra match och vinner med 3-0 mot ett Sösdala IF som inte riktigt får ihop alla lagdelar då de består av division 3 spelare som spelar på ett annat vis. Vi tar 3 enkla poäng med hos hem igen.

Goddag!

Ett litet referat ska man ju inkomma med...

1:a segern denna säsong mot ett mycket ungt Röke men som med tiden kommer bli mycket farliga allteftersom deras utveckling går framåt. 1:a halvlek såg mycket bra ut, men i andra så litar vi lite för lite på vad vi kan och faller tillbaka på hälarna och är 3:a på bollen stundtals. Målskyttar, 2 mål vardera av Karin Persson och Sanna Nyberg, 1 mål av Sara Magnusson.

Ny match ikväll kl. 18.45 mot Sösdala IF i Sösdala.